DNA: Opt persoane urmărite penal, printre care preşedintele Agrostar

(photos.com)
Flori Mladin
02.11.2013

Procurorii DNA au început urmărirea penală împotriva a opt persoane, printre care Ştefan Niculae, preşedintele sindicatului Agrostar, şi un director din cadrul Administraţiei Domeniilor Statului.

Reprezentanţii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au efectuat vineri percheziţii la Ministerul Agriculturii, Agenţia Domeniilor Statului (ADS) şi Federaţia Sindicală Agrostar, ridicând mai multe documente, într-un caz nou ce vizează felul în care au fost încheiate mai multe contracte pe bani publici.

Preşedintele Federaţiei Sindicale Agrostar, Ştefan Nicolae, şeful Direcţiei strategie, managementul datelor şi activităţilor din Agenţia Domeniilor Statului, Vincenţiu Relu Lucian Cuc, încă o persoană cu funcţie de conducere din ADS căreia procurorii nu i-au dezvăluit identitatea, şi alte cinci persoane sunt urmărite penal într-un dosar de corupţie la Ministerul Agriculturii.

Direcţia Naţională Anticorupţie informează că directorul Vincenţiu Cuc este urmărit penal pentru instigare la abuz în serviciu în formă continuată, iar Ştefan Niculae pentru asociere în vederea săvârşirii unei infracţiuni de şantaj.

Ilie Cristian Sandu, Ştefăniţă Dragoş Gheorghiu, Ioan Florin Todea, Alexandru Bolla şi Bogdan Rădulescu sunt cercetaţi pentru asociere în vederea săvârşirii unei infracţiuni de şantaj şi complicitate la şantaj.

DNA a mai informat că s-a dispus începerea urmăririi penale şi faţă de o altă persoană cu funcţie de conducere din cadrul Agenţiei Domeniilor Statului, însă nu a făcut public numele acesteia.

Procurorii DNA au făcut vineri dimineaţă percheziţii la sediile Ministerului Agriculturii, Agenţiei Domeniile Statului şi Federaţiei Sindicale Agrostar, în urma sesizării unei angajate a Ministerului Agriculturii că s-au comis abuzuri la achiziţia de servicii de mentenanţă xerox, pază, telefonie, precum şi la folosirea unor cartele de combustibil pentru maşinile ministerului.

Conform surselor judiciare, procurorii anticorupţie au ridicat de la Ministerul Agriculturii, ADS şi Agrostar mai multe documente pentru a fi analizate în cadrul unui nou dosar penal.

DNA a început ancheta după ce a primit o sesizare din partea unei angajate a Ministerului Agriculturii că s-au făcut unele abuzuri la contractarea serviciilor de mentenanţă, pază şi telefonie, precum şi a modul în care au fost folosite cartelele de motorină pentru maşinile instituţiei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor