DNA a cerut de la Senat acte privind TVR-ul. În vizor, posibile infracţiuni

Procurorii DNA au pe rol un dosar vizând posibila săvârşire a unor infracţiuni cu ocazia încheierii de către reprezentanţii Societăţii Române de Televiziune a unor contracte de prestări servicii.
Sediul DNA
Sediul DNA (Epoch Times România)
Loredana Diacu
05.09.2016

UPDATE: Mascaţii au dat buzna în TVR după ce procurorii DNA au solicitat mai multe documente, relatează evz.ro.

***

Procurorii anticorupţie au cerut documente de la Senatul României privind evaluarea activităţii Societăţii Române de Televiziune din perioada 2005-2015, relatează Mediafax. Documentele cerute de DNA vizează posibila săvârşire a unor infracţiuni cu ocazia închirierii de către reprezentanţii Societăţii Române de Televiziune a unor contracte de prestări servicii.

"În vederea soluţionării dosarului nostru, având ca obiect efectuarea de verificări cu privire la posibila săvârşire a unor infracţiuni cu ocazia încheierii de către reprezentanţii Societăţii Române de Televiziune a unor contracte de prestări servicii şi, în conformitate cu ordonanţa procurorului din data de 18.07.2016, vă solicităm (...) să ne comunicaţi copii certificate pentru conformitate cu originalul ale Rapoartelor întocmite de către Comisiile Parlamentare de anchetă privind evaluarea activităţii Societăţii Române de Televiziune, constituite în perioada 2005-2015, împreună cu documentele ce au stat la baza redactării acestora", se arată în solicitarea procurorilor DNA.

Cererea a fost făcută în luna iulie a anului în curs, mai arată sursa citată.

Reamintim că Sindicatul pentru Uniunea Salariaţilor TV (SPUSTv) a acuzat în repetate rânduri grave disfuncţionalităţi în TVR, precum şi corupţie.

Potrivit SPUSTv, aparatura cumpărată de TVR în ultimii 20 de ani la diverse licitaţii „costă în medie cu 30% mai mult decît o achiziţionează posturile comerciale”.

Sindicatul a mai acuzat că, deşi cu o situaţie economică dificilă, TVR a încheiat un contract de leasing operaţional cu BCR Leasing, prin care televiziunea a închiriat 140 de maşini cu o sumă medie de 20.000 Euro pentru o perioadă de patru ani, aceasta în condiţiile în care TVR nu avea în acel moment decât 84 de conducători auto.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor