Din peripeţiile armatei lui Putin. Cum se bombardează Rusia singură


Bombardierul rusesc Su-34.
Bombardierul rusesc Su-34. (Captură Foto)
D.B.
23.04.2024

Forţele aeriene ale Rusiei au lansat o rachetă masivă pe propriul teritoriu la începutul acestei luni, potrivit unui raport al presei independente, informează POLITICO.

Sursa citată afirmă că armata lui Vladimir Putin a bombardat în mod regulat Ucraina din zona aeriană de deasupra regiunilor sale de frontieră, precum Belgorod, ceea ce a dus la incidente.

Presa independentă rusă Astra a relatat, luni târziu, pe canalul său de Telegram că forţele aeriene ale Rusiei au "lansat" săptămâna trecută o rachetă X-59 în regiunea Belgorod, la 92 de kilometri de graniţa cu Ucraina.

"Armata [rusă] a trebuit să o distrugă pe loc. Nu au existat victime", a precizat Astra citând surse.

În total, cel puţin 21 de bombe aeriene au căzut din avioane ruseşti asupra teritoriului Rusiei sau a teritoriilor ocupate ale Ucrainei numai în lunile martie şi aprilie, a relatat Astra.

"Nu există răspunsuri exacte cu privire la motivul pentru care acest lucru continuă să se întâmple", au scris jurnaliştii.

Pe 2 aprilie, un bombardier rus a lansat un explozibil în apropierea gării din Rubijne, un oraş din partea ocupată a regiunii Lugansk.

"Numărul victimelor nu este raportat, supravieţuitorii au fost evacuaţi şi ţinuţi împreună", a specificat Artem Lisohor, şeful administraţiei militare ucrainene din regiunea Lugansk, într-un comunicat.

La 20 aprilie anul trecut, o bombă aeriană rusească a căzut în centrul oraşului Belgorod, creând un crater uriaş. Ministerul rus al Apărării a precizat într-o declaraţie că "în timpul zborului avionului Su-34 al Forţelor Aerospaţiale deasupra oraşului Belgorod, a avut loc o cădere neobişnuită de muniţie de aviaţie".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor