DiCaprio cheltuieşte 2,5 milioane de euro pentru o operă de artă realizată cu oase de dinozaur

Actorul şi activistul de mediu a făcut achiziţia la Art Basel din Miami.
Actorul şi activistul de mediu Leonardo di Caprio
Actorul şi activistul de mediu Leonardo di Caprio (nerdist.com)

Leonardo DiCaprio a reunit într-o singură achiziţie două dintre pasiunile sale: arta şi mediul înconjurător. Actorul a cumpărat o piesă făcută cu oase de dinozaur de la Art Basel din Miami (SUA), care se desfăşoară în aceste zile (6-9 decembrie). Capriciul l-a costat 2,5 milioane de dolari.

Organizatorii târgului au confirmat faptul că laureatul premiului Oscar şi activist de mediu s-a interesat prin intermediul unui consultant de artă, de o operă în valoare de 2,5 milioane de euro, expusă într-o expoziţie numită DeXtinction. Piesa care i-a atras atenţia lui DiCaprio include scheletele de 150 de milioane de ani al unei mame de Allosaurus şi al unui bebeluş de Wyoming. Au fost necesari peste doi ani pentru a le dezgropa.

Allosaurus
Allosaurus (Photo: Caroline Seidel/picture alliance via Getty Image)

Colecţia actorului cuprinde lucrări ale artistului Picasso, Salvador Dalí, Takashi Murakami, Sarah Lucas, Ed Ruscha sau Elisabeth Payton.

Mai multe informaţii aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Life & Style