Diaconescu: E inacceptabil! De ce nu l-au chemat Dăncilă, Meleşcanu sau Fifor pe ambasadorul Rusiei la MAE?

Fostul ministru de Externe Cristian Diaconescu s-a arătat indignat de lipsa de reacţie a Guvernului la adresa deselor incursiuni ale avioanelor ruseşti în apropierea spaţiului aerian românesc.
Cristian Diaconescu
Cristian Diaconescu (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Ambasadorul Federaţiei Ruse la Bucureşti nu a fost chemat niciodată la MAE pentru a i se atrage atenţia asupra deselor incursiuni ale avioanelor ruseşti în apropierea spaţiului aerian românesc, a remarcat, în cadrul unui interviu acordat Digi24, fostul ministru de Externe Cristian Diaconescu.

"Dincolo de tot... mă rog, ţară luată pe persoană fizică... după ce constată marii şefi şi demnitari ai României că se fac aceste încălcări ale suveranităţii, a existat vreun protest? Doamna prim-ministru, domnul ministru al Afacerilor Externe, dl. ministru al Apărării l-a chemat pe ambasadorul Federaţiei Ruse să îi spună, 'domnule, este inacceptabil aşa ceva'? Cum să vă spun? Este un gest minimal în politica externă şi-n diplomaţie... Nu!", a declarat Cristian Diaconescu.

Fostul ministru a subliniat că Rusia "este cât se poate de consecventă".

"Dânşii sunt ocupaţi cu probleme... nu ştiu... aproape ar trebui să ne cerem probabil scuze că suntem puşi în situaţia să discutăm în România astfel de subiecte care ocupă întreaga agendă publică. Deci, da, este cât se poate de consecventă Federaţia Rusă, practic se încalcă suveranitatea unui stat. Slavă Domnului că vin alţii să ne apere şi domniile lor au suficient timp să-şi vadă de prostiile pe care le au!", a punctat Cristian Diaconescu.