Desecretizarea documentelor Revoluţiei în viziunea "pas cu pas" a lui Iohannis

Desecretizarea documentelor Revoluţiei nu pare să fie o prioritate pentru Klaus Iohannis, potrivit preşedintelui Societăţii Timişoara, Florin Mihalcea.
Klaus Iohannis
Klaus Iohannis (Eugen Horoiu / Epoch Times România)
Se încarcă player-ul...

Societatea Timişoara i-a solicitat recent preşedintelui Klaus Iohannis să ceară în CSAT desecretizarea documentelor Revoluţiei din 1989: documentele Partidului Comunist, Ministerului Apărării, Ministerului de Interne şi a altor instituţii ale Puterii. Răspunsul şefului statului ni l-a dezvăluit, în cadrul unei conferinţe de presă, şeful Societăţii Timişoara, Florin Mihalcea.

"În urmă cu o lună am cerut preşedintelui Klaus Iohannis să desecretizeze toate documentele care ţin de evenimentele din decembrie 1989. Am primit în termen legal de 30 de zile un răspuns din partea preşedintelui, prin care spune că desecretizarea unor acte se face de către cei care le-au introdus în categoria secretă şi anume ministerele respective.

Am revenit cu o scrisoare spunându-i domnului preşedinte că nici nu ne gândeam ca preşedintele să desecretizeze aceste documente, ci că, în cadrul CSAT, prin faptul că el este preşedintele CSAT, iar aceşti miniştri sunt membri ai CSAT, poate să ceară în CSAT acest lucru astfel încât miniştrii respectivi să acţioneze ca atare. Nu am primit însă răspuns la această scrisoare. Vom primi în termen de 30 de zile. Am văzut că în ultima zi ne dă un răspuns", a declarat Florin Mihalcea.

Potrivit preşedintelui organizaţiei, Florian Mihalcea, există înregistrări, fotografii şi alte documente, în afara jurnalelor de luptă ale unităţilor militare, care sunt încă secrete.

Recomandăm şi Societatea Timişoara cere preşedintelui României desecretizarea documentelor Revoluţiei