Deputatul Florin Popescu, condamnat la închisoare cu executare pentru corupţie

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a condamnat, vineri, pe deputatul Florin Popescu la doi ani închisoare cu executare în dosarul în care este acuzat că a cerut mită în campania electorală din 2012.
Florin Popescu
Florin Popescu (Epoch Times România)

Decizia Curţii Supreme în cazul deputatului acuzat de săvârşirea infracţiunii de folosire a influenţei, de către o persoană care îndeplineşte o funcţie de conducere într-un partid, în scopul obţinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel.

Florin Popescu, căruia colegii săi parlamentari au refuzat să-i încuviinţeze arestarea preventivă, a fost trimis în judecată de DNA în iunie 2014 pentru că, în calitatea sa de şef al PDL Dâmboviţa şi vicepreşedinte al formaţiunii la nivel naţional, i-ar fi cerut administratorului unei firme în jur de 70 de tone de pui grill, în valoare de 485.000 lei, pentru a le distribui în scop electoral cetăţenilor din judeţul Dâmboviţa, în cadrul campaniei electorale pentru alegerile locale din iunie 2012.

Potrivit DNA, administratorului firmei (denunţător în cauză), care i-a livrat lui Florin Popescu cele aproape 70 de tone de carne de pui, i s-ar fi transmis, în martie 2012, printr-un intermediar, „că se aproprie alegerile locale şi trebuie să dea, filialelor locale ale partidelor politice importante, câte 250.000 euro”.

Denunţătorul i-a răspuns că suma este prea mare, fiind dispus să dea cel mult câte 100.000 euro, pentru fiecare partid politic important.

La sfârşitul aceleiaşi luni, Florin Popescu care, la alegerile locale desfăşurate în luna iunie 2012, a candidat pentru un nou mandat în funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Dâmboviţa, a organizat mai multe şedinţe la sediul partidului, la care au participat atât persoane desemnate să coordoneze campania electorală în colegiile stabilite la nivelul judeţului, cât şi candidaţii acestei formaţiuni politice la funcţiile de primar.

Cu acele ocazii, Florin Popescu le-a comunicat acestora că, în perioada următoare, le va trimite alimente pentru a le distribui în scop electoral cetăţenilor din localităţile unde îşi depuseseră candidaturile.

În acest sens, în cursul lunii martie 2012, Popescu s-a deplasat la sediul firmei denunţătorului, căruia i-a cerut o cantitate de cca. 50.000 - 60.000 pui grill (60 - 80 tone), precizându-i că o va distribui cetăţenilor în scop electoral, lucru cu care acesta a fost de acord.

S-a stabilit, în continuare, ca acea cantitate de pui să fie depozitată în camerele frigorifice ale unei alte societăţi comerciale.
În ziua de 05.04.2012, mai multe persoane, trimise de Popescu, au încărcat în microbuze şi transportat în diferite locuri, întreaga cantitate de pui grill.

Ulterior, toate produsele primite au fost ambalate în pachete şi distribuite, în scop electoral, simpatizanţilor din localităţile în care membrii aceluiaşi partid candidau la funcţia de primar.

În 25 aprilie 2014, procurorii au dispus instituirea sechestrului şi notarea ipotecară, până la concurenţa sumei de 485.500 lei, asupra a două imobile, ce aparţin deputatului, situate în Târgovişte, judeţul Dâmboviţa.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne