Deputaţii puterii pun tunurile pe DNA. Cătălin Rădulescu acuză un abuz al procurorilor

Ioana Petrescu, ministrul Finanţelor în plenul Camerei Deputaţilor
Ioana Petrescu, ministrul Finanţelor în plenul Camerei Deputaţilor (Epoch Times România)

Deputatul PSD Cătălin Rădulescu a reclamat miercuri Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor "un abuz al DNA", relatează stiripesurse.ro

Deputatul, care în urmă cu mai puţin de un an a fost trimis în judecată fiind acuzat de săvârşirea infracţiunilor de efectuare de operaţiuni financiare ca acte de comerţ incompatibile cu funcţia şi dare de mită, a acuzat că procurorii i-au percheziţionat biroul şi au ridicat înscrisuri, fără să ţină cont că acolo era cabinet parlamentar.

"O sesizare din partea domnului deputat Cătălin Marian Rădulescu care sesizează un abuz din partea DNA. El sesizează că i-a fost încălcată prevederea Constituţională referitoare la faptul că i-a fost percheziţionat şi i-au fost ridicate documente de la cabinetul parlamentar. Procurorii nu au ţinut cont că acolo era cabinet parlamentar.

Ar fi vorba de o încălcare Constituţională dacă este aşa. A fost sesizată Comisia juridică cu termen o săptămână. În funcţie de ce va constata Comisia Juridică, Biroul Permanent va lua măsurile constituţionale necesare", a anunţat deputatul Nicolae Mircovici.

Tot miercuri, deputatul (ex PSD) Sebastian Ghiţă, asupra căruia procurorii au extins urmărirea penală, acuzându-l, printre altele, de trafic de influenţă, spălare de bani şi evaziune fiscală, coruperea alegătorilor, a reclamat şi el Biroului Permanent un conflict între puterile Statului, pe motiv că DNA i-a interzis să nu desfăşoare activităţi în calitatea de deputat în Parlamentul României, în exercitarea căreia a săvârşit faptele.

Totodată, în declaraţiile sale publice, Ghiţă a acuzat că este victima unui dosar politic care vizează de fapt dărâmarea Guvernului.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne