Deputaţi PAS: Igor Dodon manipulează cetăţenii prin aşa-numite sondaje

Partidul Acţiune şi Solidaritate din R. Moldova
Partidul Acţiune şi Solidaritate din R. Moldova (facebook.com/PAS)

Deputatul PAS Mihai Popşoi şi vicepreşedinta PAS Olesea Stamate au solicitat organelor competente tragerea la răspundere a persoanelor care efectuează aşa-numitele sondaje prin telefon realizate de staff-ul lui Igor Dodon.

În cadrul unei conferinţe de presă, deputaţii au declarat că Dodon implementează unele tehnologii noi, prin telefonare şi manipulare directă, de aceea au îndemnat persoanele contactate să înregistreze conversaţiile.

Olesea Stamate a anunţat că în ultimele zile a primit mai multe semnale de la cetăţeni precum că primesc telefoabe de la reprezentanţii unei aşa-numite asociaţii sau companii de sondare a opiniei publice, prin care cetăţenii sunt întrebaţi dacă vor vota la alegerile din 1 noiembrie, cu cine votează şi la sfârşit sunt informaţi precum că candidatul cu cele mai mari şanse este Igor Dodon.

„Acest exerciţiu încalcă norma legală prin utilizarea ilicită a resurselor administrative, a datelor unei companii cu capital majoritar de stat, Moldtelecom dar şi prin efectuarea unor cheltuieli nedeclarate pentru acţiuni de agitaţie electorală, camuflate sub forma unor sondaje”, a adăugat fostul ministru al Justiţiei.

Astfel, PAS a sesizat organul de poliţie şi CEC, solicitând să identifice persoanele care efectuează apelurile telefonice, sursa lor de finanţare, să verifice reflectarea cheltuielilor pentru aceste acţiuni de agitaţie electorală şi respectiv, tragerea la răspundere a persoanelor vinovate.