Deputat USR alungat de pe fieful lui Pandele, în timp ce strângea semnături pentru iniţiativa "Fără Penali"

Florentin Pandele
Florentin Pandele (Facebook.com/Florentin Pandele)

Deputatul USR Cornel Zainea a fost somat să plece din Voluntari, în timp ce strângea semnături pentru iniţiativa civică "Fără Penali". Parlamentarul a postat, pe pagina sa de Facebook, o somaţie primită de la Poliţia Locală, prin care este somat să părăsească "imediat" domeniul public ocupat cu un catarg "Fără penali" (foto), în caz contrar riscând amendă.

"Pandele, zi drept, ai tu o premoniţie, ceva? Nu mai ajută nici moaştele, nici căruţele de bani daţi la biserică, nici Voiculescu? A intrat frica să nu se prinde lumea că, indirect, hoţia te-a făcut pe tine şi pe duamna primar şi, ca tot hoţii, speri că vă va ţine primari. Hai curaj Pandelică ieşi şi zi public de ce ar trebui lumea să sprijine vâlcovii, drăgneii, varanii şi alţi amici apropiaţi ai tăi să ne conducă", îi transmite în context Zainea lui Florentin Valentin Pandele, primar al oraşului Voluntari şi soţ al Gabrielei Firea.

(Cornel Zainea, Facebook)

Cornel Zainea
Cornel Zainea (Facebook)

Reamintim că reprezentanţi ai societăţii civile şi USR au dat startul în februarie a.c. unei campanii de strângere de semnături pentru modificarea Constituţiei, astfel încât condamnaţii penal să nu mai poată accede în funcţii şi demnităţi publice.

Practic, iniţiativa îşi propune amendarea art. 37 din Constituţie cu următoarea prevedere: "Nu pot fi aleşi în organele administraţiei publice locale, în Camera Deputaţilor, în Senat şi în funcţia de Preşedinte al României cetăţenii condamnaţi definitiv la pedepse privative de libertate pentru infracţiuni săvârşite cu intenţie, până la intervenirea unei situaţii care înlătură consecinţele condamnării."

Până la ora actuală, iniţiativa a strâns circa 350.000 de semnături, necesarul fiind de 500.000.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne