Deputat: A decedat primul om din Edineţ infectat cu virusul Wuhan. Un alt deces la Tiraspol

Peste 50 de pacienţi şi medici care nu au folosit echipamentul de protecţie din secţia de pneumologie a spitalului clinic de la Tiraspol sunt suspecţi de a fi contractat virusul Wuhan, după ce un pacient internat în secţie a fost confirmat pozitiv.
Dinu Plîngău, deputat al Platformei DA în Parlamentul R. Moldova
Dinu Plîngău, deputat al Platformei DA în Parlamentul R. Moldova (parlament.md)

Deputatul Platformei DA Dinu Plîngău anunţă pe pagina sa de Facebook că în raionul Edineţ a decedat primul om infectat cu virusul Wuhan şi a rugat locuitorii localităţii care l-au ales în Parlament să respecte toate măsurile de protecţie, să asculte de autorităţile locale şi de medici.

Parlamentarul susţine că din informaţiile primite, omul era din Colicăuţi, raionul Briceni şi era testat pozitiv la spitalul din Briceni urmând să fie transportat la Chişinău pentru tratament, însă a fost plasat la spitalul din Edineţ.

„Motivele de ce nu a fost adus la Chişinău le voi afla curând, însă ştiu că medicii din Edineţ au făcut tot ce au putut, şi le mulţumesc. Un medic şi câteva asistente medicale care au interacţionat cu pacientul vor fi plasaţi în carantină”, a adăugat acesta.

Din cauza infectării cu virusul Wuhan a decedat şi la Tiraspol o femeie în vârstă de 55 de ani. Diagnosticul fiindu-i stabilit postmortem, a informat presa din stânga Nistrului, care a mai relatat că şeful spitalului în care era internată femeia şi şeful secţiei de pneumologie au fost concediaţi. Aceştia au fost acuzaţi de „neglijenţă şi iresponsabilitate”.

Mai mult, potrivit Radio Europa Liberă, peste 50 de pacienţi şi medici din secţia de pneumologie a spitalului clinic de la Tiraspol sunt suspecţi de a fi contractat virusul Wuhan, după ce un pacient internat în secţie a fost confirmat pozitiv. Întreaga secţie a fost transferată la spitalul de boli infecţioase din Slobozia, iar analizele pacienţilor au fost trimise la Chişinău pentru diagnosticare.

Krasnoselski a declarat că situaţia a fost posibilă din cauza iresponsabilităţii medicilor. „Controalele au arătat că medicii nu folosesc echipamentele de protecţie care le-au fost puse la dispoziţie şi mizează în continuare pe noroc.”

În Republica Moldova au fost confirmate 298 de cazuri de infectare cu virusul comunist, dintre care 18 persoane s-au însănătoşit şi 2 au decedat. Statisticile anunţate public duminică arătau că 18 persoane din stânga Nistrului sunt infectate cu virusul comunist.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe