Departamentul de Stat al SUA, raport devastator despre România: Firmelor americane li se cere şpagă

Firmelor americane li se cere şpagă, investitorii nu au încredere în Guvernul României, reiese din raportul privind climatul investiţional din România realizat de Departamentul de Stat al Statelor Unite.
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Departamentul de Stat al SUA a întocmit un raport privind climatul investiţional din România, potrivit căruia orice "potenţial investitor ar trebui să fie precaut când consideră să investească" în ţara noastră, relatează ziare.com.

"Raportul de ţară întocmit de UE pentru România în 2018 a dezvăluit că procedurile administrative greoaie, progresele lente în furnizarea soluţiilor de guvernare electronică, procedurile complexe privind insolvenţa şi schimbările frecvente de reglementare, cu utilizarea limitată a procedurilor de evaluare a impactului şi de consultare, afectează climatul investiţional", se arată în raportul Departamentului de Stat.

Deşi ritmul reformelor economice a încetinit, România rămâne un lider regional în eforturile judiciare de combatere a corupţiei la nivel înalt şi mediu. Cu toate acestea, precizează Departamentul de Stat, încercările din ianuarie 2017 de a submina procurorii anticorupţie ai României şi de a slabi independenţa judiciară au zguduit încrederea investitorilor în angajamentul Guvernului de a combate corupţia.

Mai mult, unii lideri guvernamentali au acuzat "companiile multinaţionale" de sponsorizarea unor manifestaţii stradale împotriva acestor măsuri.

Pentru a citi în continuare articolul intraţi aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne