Defect al softului de la Facebook etichetează articole bune despre virusul Wuhan drept spam

(Captură Foto)

Gigantul Facebook a recunoscut recent că a caracterizat postările care transmiteau informaţii şi articole autentice despre virusul Wuhan drept fake news, dând vina pe o „problemă a sistemului anti-spam”.

The Verge a raportat că, marţi seară, informaţiile au început să difuzeze pe reţelele de socializare faptul că Facebook eticheta postări şi articole despre virusul Wuhan drept spam, chiar şi atunci când articolele erau autentice şi conţineau informaţii reale. Eticheta spam reduce drastic transmiterea postărilor pe Facebook, în multe cazuri îngropându-le.

Potrivit lui Guy Rosen, vicepreşedintele de integritate al Facebook, problema a fost cauzată de un „defect într-un sistem anti-spam”, iar Facebook a început să remedieze problema marţi.

La începutul acestei săptămâni a fost raportat că mai multe firme hi-tech din Silicon Valley au declarat că lucrează împreună pentru a combate dezinformarea din jurul epidemiei de virus Wuhan.

Facebook a publicat săptămâna trecută pe site-ul său o declaraţie comună a firmelor Facebook, Google, Linkedin, Microsoft, Reddit, Twitter şi Youtube:

"Lucrăm îndeaproape la eforturile de răspuns COVID-19. Ajutăm milioane de oameni să rămână conectaţi, în timp ce combatem în acelaşi timp frauda şi dezinformarea cu privire la virus, ridicăm indicii de transmitere a conţinutului profesionist pe platformele noastre şi publicăm actualizări critice în coordonare cu agenţiile de sănătate guvernamentale din întreaga lume. Invităm alte companii să ni se alăture, în timp ce lucrăm pentru a menţine comunităţile noastre sănătoase şi în siguranţă".

Giganţii de internet se află sub o presiune imensă pentru a bloca ştirile false referitoare la virus, dar, pe de altă parte, sistemele anti-spam restricţionează şi răspândirea informaţiilor exacte, provocând, de asemenea, probleme majore.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură