Declaratie impotriva torturii in China cu ocazia zilei internationala pentru sprijinirea victimelor torturii

Cu ocazia Zilei Internationale pentru sprijinirea victimelor torturii, Asociatia Falun Dafa Romania face apel catre Guvernul Republicii Populare Chineze, pentru oprirea practicilor revoltatoare de tortura si a persecutiei practicantilor din intreaga China.

Aceasta este ziua in care ne aducem respectul celor care au suferit torturi inimaginabile.

Cu acest prilej comemoram victimele torturii ale regimului comunist chinez, fie ei practicanti Falun Gong, prizonieri politici sau militanti pentru binele public. Tortura nu poate fi niciodata scuzata si regimul Republicii Populare Chineze a garantat ca o va elimina prin aderarea la Conventia Impotriva Torturii.

Asociatia Falun Dafa Romania face apel la guvernul Republicii Populare a Chinei pentru:

- a opri practicile ingrozitoare de tortura si tratament inuman si sa respecte Conventia Impotriva Torturii si celelalte angajamente internationale la care a aderat.

- a permite controlul international complet si neobstructionat.

- a respecta drepturile poporului chinez, inclusiv libertatea de expresie si cea religioasa pe care guvernul chinez le-a promis dar care sunt inca complet absente.

Ne reafirmam credinta in demnitatea si valoarea fiintelor umane precum si crearea unor standarde mai bune de viata si libertate. Acestea nu pot avea loc decat daca stergem plaga torturii de pe fata Planetei.

Facem apel la membrii Guvernului Roman si ai societatii civile sa ia pozitie impotriva celor care exercita sau folosesc tortura.

Aceasta este ocazia ca lumea intreaga sa vorbeasca impotriva lucrurilor tinute sub tacere. Este ziua dedicata amintirii si oferirii sprijinului victimelor si supravietuitorilor torturii din intreaga lume.

Asociatia Falun Dafa Romania

http://apel.falundafaromania.net/

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne