Decizie fără precedent în Consiliul Local Roman: PSD şi PNL fac scut în jurul primarului, declarat incompatibil de Înalta Curte

Lucian Ovidiu Micu
Lucian Ovidiu Micu (g4media.ro)

Consiliul Local al municipiului Roman (judeţul Neamţ) a adoptat vineri, 26 iunie, o hotărâre privind menţinerea în funcţie a primarului municipiului, Lucian Ovidiu Micu (PNL), deşi Curtea Supremă a decis că a fost incompatibil, relatează G4media.

Edilul fusese declarat incompatibil de Agenţia Naţională de Integritate în 2016, când era viceprimar al municipiului, după ce inspectorii de integritate au constatat că a ocupat concomitent funcţia de viceprimar şi pe cea de membru în Consiliul de Administraţie al Spitalului Municipal de Urgenţă Roman, lucru interzis prin lege.

Pe 2 aprilie 2020, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a menţinut decizia Curţii de Apel Bacău şi a respins ca nefondat recursul primarului Micu, care voia anularea raportului ANI.

De atunci şi până pe 26 iunie, prefectul judeţului nu a emis un ordin pentru demiterea primarului incompatibil, aşa cum ar fi trebuit, conform prevederilor Codului Administrativ. În mai multe rânduri, George Lazăr (fost membru PNL şi provenit din acelaşi oraş cu primarul Lucian Micu) a declarat presei locale ori că nu a primit toată documentaţia, ori că nu a terminat de analizat situaţia.

Vineri, Consiliul Local Roman – format din consilieri PNL şi PSD – a decis, în unanimitate, că incompatibilitatea nu mai există.

Articolul integral aici.