De săptămâna viitoare se va relua campania de sterilizare a maidanezilor, în sectorul 6

Familie canină
Familie canină (Epoch Times România)
Ana Petrescu
05.09.2012

Reprezentanţii primăriei sectorului 6 din Capitală au reînnoit contractul cu Fundaţia “Vier Pfoten” prin care câinii maidanezi sunt prinşi, sterilizaţi, deparazitaţi, vaccinaţi, crotaliaţi şi apoi întorşi în teritoriu. Operaţiunea costă, în medie, 25 de euro pentru un câine, informează b365.ro.

Perioada parteneriatului se va desfăşura pe un interval de şase luni şi va începe pe data de 10 septembrie anul curent. Astfel, primăria sectorului 6 va pune la dispoziţia fundaţiei terenul pe care se vor amplasa clinicile veterinare, autorităţile acoperind totodată şi costurile legate de hrana personalului medical şi transportul animalelor. Fundaţia va furniza medicaţia câinilor şi va asigura personalul de specialitate.

Vor fi două clinici mobile ale “Vier Pfoten” ce vor fi amplasate în incinta ADP Sector 6, la capătul Bulevardului Timişoara, care se vor putea deplasa oriude în sector dacă li se va solicita acest lucru. Programul clinicilor va fi de luni până vineri de la ora 9 dimineaţa la ora 17. În funcţie de solicitări programul poate fi extins şi pe durata week-end-ului.

"Vom începe cu sesizările primite la Primăriei, care se ridică la câteva zeci, în cele două luni şi jumătate de mandat", a declarat primarul Sectorului 6, Rareş Mănescu.

Cu toate acestea, edilul nu a precizat la ce sumă se ridică contribuţia administraţiei locale în cadrul acestui proiect. Pe de altă parte, coordonatorul proiectului Anca Tomescu susţine că de la prinderea unui câine comunitar şi până la returnarea lui în locul din care a fost luat se cheltuie, în medie, 25 de euro.

Reprezentanţii fundaţie şi-au propus să strângă în jur de 500 de maidanezi în fiecare, în ciuda faptului că munca de teren este dificilă din cauza oamenilor care se opun ridicării câinilor comunitari.

"Am avut discuţii şi cu administraţiile locale vecine, respectiv sectoarele 1 şi 5 şi judeţul Ilfov, pentru că trebuie o acţiune concertată pentru a face să dispară câinii comunitari. Numai noi nu vom avea succes. Sunt conştient că în şase luni nu vom putea rezolva această problemă, dar este un prim pas făcut", a precizat primarul Mănescu care a adăugat că ia în calcul construcţia unui adăpost, probabil în cursul anului viitor, după ce va fi aprobat bugetul. "Sunt câteva locaţii care au fost luate în calcul, dar terenul aparţine Primăriei Capitalei şi trebuie trecut la noi. Avem câte 2-3 locaţii în fiecare cartier, adresele exacte urmând să fie puse la dispoziţia dumneavoastră ulterior", a explicat primarul sectorului 6.

Parteneriatul anterior, desfăşurat timp de o lună şi jumătate, în perioada mandatului fostului primar al sectorului 6 Cristian Poteraş au fost prinşi şi sterilizaţi 771 de maidanezi, susţin reprezentanţii fundaţiei.

"La nivelul întregii Capitale cred că sunt în jur de 20-25.000 de câini fără stăpân din care mai mult de 70% sunt sterilizaţi de noi şi alte organizaţii", a precizat Anca Tomescu, coordonatorul programului Animale fără stăpân din cadrul "Vier Pfoten".

Aceasta a adăugat că a încheiat un parteneriat similar şi cu Primăria Capitalei care ar urma să înceapă de pe data de 15 septembrie 2012. În acest caz, maidanezii vor fi sterilizaţi, trataţi de boli şi crotaliaţi în cadrul adăpostului din Theodor Pallady.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor