De râsu' plânsu'. Teren pentru testarea maşinilor cumpărat de fiul unui ministru, inaccesibil autovehiculelor

Terenul cumpărat de fiul Marianei Câmpeanu, în calitate de director al RAR, pentru testarea maşinilor era atât de "bine" amplasat că pe vreme rea nici maşinile 4x4 nu puteau ajunge acolo.
Justiţia
Justiţia (Captură web)

Fiul fostului ministru al Muncii Mariana Câmpeanu, fost director în cadrul Registrului Auto Român (RAR), a încălcat numeroase reguli când a decis cumpărarea unui teren pentru construirea unei piste de încercări la preţ supraevaluat, arată Judecătoria Sectorului 1, în motivarea deciziei de condamnare la 5 ani închisoare a acestuia. Potrivit magistraţilor, nici măcar expertul dispus de instanţa pentru verificări nu a putut ajunge la terenul respectiv din cauza gropilor, relatează Hotnews care citează News.ro.

"Deşi inculpatul susţine în declaraţiile date că a respectat procedurile privind achiziţionarea terenului, declaraţiile angajaţilor îl contrazic şi scot la iveală neregulile care aveau loc. Din declaraţia martorei (...) rezultă că procedura de achiziţie nu a fost respectată, că deşi trebuiau întocmite anumite documente, acestea nu erau întocmite corespunzător şi, mai mult, erau întocmite ulterior. Astfel, la informarea martorei că în cauză nu s-a întocmit un raport de evaluare, i se spune verbal să-l contacteze pe evaluator", se arată în decizia instanţei.

Potrivit judecătorului care a pronunţat sentinţa, "este inexplicabil şi lipsit de logică" faptul că Flavius Câmpeanu, condamnat alături de complicele său Ovidiu Crăpătureanu, fost director general al RAR, "hotărăsc cumpărarea unui teren pe care se va face o pistă de încercări în funcţie de configurarea terenului şi nu de necesitatea construirii pistei".

Judecătorul a mai arătat în motivare că expertul trimis să facă evaluare terenului nu a reuşit efectiv să ajungă la acesta, deşi conducea o maşină cu tracţiune 4x4.

"Dat fiind că la această dată vremea era nefavorabilă adică multă lapoviţă, foarte multă apă pe tarlaua extravilan arabilă, împreună am urcat în maşina marca Dacia Duster aparţinând RAR - ului pe motivul că are tracţiune 4x4 şi că putem ajunge pe drumul de exploatare la terenul în cauză. Am parcurs pe drumul desfundat ce prezenta denivelări adânci şi era foarte alunecos din cauză apei cca 2/3 din distanţa de 2,9 km de la asfalt până la teren. După 2/3 parcurse din drum am oprit şi am identificat de la distanţă terenul în funcţie de liziera pădurii, linia de joasă tensiune şi după planuri, neputând ajunge pentru inspecţia lui. Riscam foarte mult să derapăm'", a arătat expertul.

În consecinţă, rezultă că pe timp de ploaie şi iarna, din cauza precipitaţiilor, terenul destinat testării autovehiculelor este inaccesibil acestora.

Terenul achiziţionat de Câmpeanu şi Crăpătureanu pentru un "poligon complex de încercări pentru performanţele dinamice ale autovehiculelor rutiere" a costat 1.180.000 de euro.

Reamintim că nu doar fiul Marianei Câmpeanu a fost în centrul unui uriaş scandal, ci şi soţul acesteia, Iulian Câmpeanu, care a obţinut pensie de invaliditate,în urma unui dosar aprobat de Casa de pensii Ilfov, în perioada în care soţia sa era directoarea acestei instituţii. Dosarul de pensionare al soţului ministrului trebuia depus la Casa de pensii Bucureşti.
România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne