Danileţ n-a stat pe gânduri: Dragnea, dat pe mâna autorităţilor după presupusa discuţie cu un ofiţer din servicii

Consiliul Superior al Magistraturii trebuie să intervină după afirmaţiile făcute de liderul PSD Liviu Dragnea, la Antena 3, privind influenţarea unui judecător suprem, a solicitat oficial Cristi Danileţ, fost membru CSM.
Cristi Danileţ
Cristi Danileţ (Eugen Horoiu/Epoch Times)
Andrei Pricopie
12.07.2018

Judecătorul Cristi Danileţ a sesizat, joi, Consiliul Superior al Magistraturii şi Inspecţia Judiciară cu privire la cele semnalate de preşedintele PSD, Liviu Dragnea, în legătură cu influenţarea unui judecător suprem.

Mai exact, Danileţ a solicitat demararea procedurilor de verificare cu privire la declaraţiile făcute de Dragnea cu o seară în urmă la Antena 3, în emisiunea lui Mihai Gâdea:

"Este un ofiţer (...) ... care este militar (...) şi care mi-a zis că a participat la nişte discuţii cu anumiţi şefi din nişte instituţii care spuneau că a fost aranjat un judecător din complet, dar se lucrează în continuare".

Judecătorul a explicat că sunt două aspecte aici care trebuie lămurite urgent:

"1. Primul aspect, grav: întâlnirea dintre Preşedintele Camerei Deputaţilor cu un ofiţer activ al serviciilor de informaţii pentru a discuta de un caz privind mai multe persoane fizice aflat pe rolul instanţei supreme. Când a avut loc? Unde? În ce temei legal? Cine a mai fost de faţă? Care sunt instituţiile unde se discuta acest caz? De ce participa un ofiţer de informaţii la acea întâlnire? Ce scop avea acea întâlnire? Aici ar trebui să intervină CSM pentru a atrage atenţia asupra instituţiilor statului în legătură cu implicarea voluntară a unor ofiţeri în discuţii şi analize despre justiţie.

2. Al doilea aspect, mult mai grav: declaraţia cum că unul dintre judecătorii cauzei ar fi fost influenţat în soluţia sa. În aceste condiţii, Inspecţia Judiciară trebuie să se sesizeze imediat: să îl audieze ca martor pe Liviu Dragnea pentru a indica numele ofiţerului de informaţii, acesta din urmă să fie audiat ca martor pentru a indica numele celui care a făcut influenţa şi asupra cui, iar judecătorul în cauză şi restul membrilor din complet să fie audiaţi. Dacă totul a fost o minciună, trebuie ca CSM să iasă public să arate acest lucru, iar independenţa completului de judecată şi reputaţia profesională a fiecărui membru al completului să fie apărate! Dacă cele relatate sunt reale, să înceapă de urgenţă procedurile judiciare: penale, împotriva celor care au făcut instigare la abuz în serviciu (sau şantaj ori poate dare de mită); disciplinare sau chiar penale, dacă există magistraţi influenţaţi".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor