Dan Voiculescu a anunţat că amână depunerea jurământului de senator. Care este adevăratul motiv
alte articole
Omul de afaceri Dan Voiculescu a anunţat vineri, pe blogul personal, că nu va fi prezent în Parlament în perioada următoare, întrucât este nevoit să treacă printr-un control medical amănunţit. De aceea, el nu va apuca să depună jurământul de învestire în funcţia de senator în acest an.
”Anul acesta vă fac urarea (”Sărbători fericite!”- n.red.) puţin mai devreme. Din motive obiective. În urmă cu câţiva ani am suferit mai multe intervenţii chirurgicale. Acum a venit momentul pentru un control medical mai amănunţit (nimic “spectaculos” – regret că îi dezamăgesc pe amatorii de zvonuri alarmiste şi pe alţi “prieteni”) şi, pentru o perioadă, nu voi participa la activităţile curente”, a scris Dan Voiculescu.
Politicianul Dan Voiculescu a demisionat în luna iunie din Senat, în semn de protest - după cum susţinea atunci - faţă de respingerea de către Comisia de buget-finanţe a unui proiect privind dublarea sancţiunilor pentru evaziune fiscală.
Motivaţii ascunse
Ulterior, presa a descoperit că un efect important al demisiei sale din Senat este mutarea dosarului de corupţie în care este judecat de la Inalta Curte de Casaţie şi Justiţie la Tribunalul Bucureşti, instanţa la care a fost trimis în judecată dosarul iniţial.
Imediat după ce a fost publicată joi, în "Monitorul Oficial", Hotărârea privind validarea mandatelor senatorilor aleşi în 9 decembrie, Tribunalul Bucureşti şi-a declinat competenţa în cazul dosarului în care este implicat Dan Voiculescu, anunţând întoarcerea acestuia la ICCJ.
Instanţa supremă va continua astfel judecata în dosarul referitor presupuse fapte de corupţie în legătură cu privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare, în care Dan Voiculescu este judecat alături de Gheorghe Mencinicopschi şi de alte 11 persoane.
Demisia senatorului seamănă leit cu prima sa demisie din Parlament. Se pare că ambele au fost calculate cu câteva luni înaintea alegerilor parlamentare, motivele invocate fiind neadoptarea unor propuneri legislative care îi aparţin.
În toamna anului 2007, Dan Voiculescu s-a retras din Parlament, acuzând lipsa de susţinere a proiectelor sale referitoare la prelungirea contractelor chiriaşilor din casele naţionalizate, reducerea TVA-ului pentru produsele alimentare de baza, fondul de solidaritate pentru pensionari şi neimpozitarea profitului reinvestit.