Dan Tăpălagă, dat în judecată de fundraiserul lui Trump

Seria de articole despre afacerile lui Eliot Broidy în România precum şi despre relaţiile acestuia cu Liviu Dragnea îl costă pe jurnalistul Dan Tăpălagă un proces. Vestea a fost dată iniţial de Antena 3 şi de Evenimentul Zilei.
Dan Tăpălagă
Dan Tăpălagă (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Avocaţii companiei Circinus, deţinută de Elliott Broidy, cunoscut fundraiser în campania electorală a lui Donald Trump, au iniţiat procedurile legale împotriva jurnalistului Dan Tăpălagă şi a HotNews, pentru o serie de "articole defăimătoare", mai exact articole pe tema afacerilor lui Broidy în România şi a legăturilor acestuia cu Liviu Dragnea.

În comunicat, avocaţii Circinus susţin că am publicat „o serie de articole defăimătoare despre dl.Elliot Broidy”, scrie Dan Tăpălagă, într-un articol publicat de g4Media.ro, proiect în care este implicat acum jurnalistul.

"Aceste articole recente şi afirmaţiile subsecvente conţin în acelaşi timp informaţii greşite, false, manipulatorii, precum şi omisiuni grave, într-o manieră ce pare realizată cu obiectivul de a-i afecta D-lui Broidy reputaţia”, se arată în comunicatul semnat de Matthew S. Salerno, din partea casei de avocatură Latham&Watkins LLP.

Comunicatul, publicat vineri de Evenimentul Zilei şi de Antena3 în emisiunea Alexandrei Stoicescu, avertizează în final că “Dl. Broidy va continua cu aceeaşi determinare să se apere, atât ca persoană, cât şi afacerile domniei sale, prin toate mijloacele legale posibile împotriva tuturor atacurilor false şi defăimătoare, cu atât mai mult atunci când acestea pot genera pierderi pe o scară mai largă.”

Cu două zile înainte, Broidy acţionase în instanţă statul Qatar, pe care l-a acuzat că i-a spart conturile de mail ale sale şi ale soţiei sale.

Tăpălagă reaminteşte că primii care au scris despre afacerile lui Elliot Broidy (60 de ani) în România au fost ziariştii de la publicaţia americană McClatchydc.com. Sub semnătura lui Ben Wieder şi Peter Stone, McClatchy publică pe data de 7 februarie un articol care face în premieră legătura între faptul că Broidy l-a invitat în ianuarie 2017 pe liderul PSD, Liviu Dragnea la ceremonia de învestire a preşedintelui Trump şi faptul că Circinus, companie activă în zona contractelor militare, şi-a deschis în mai 2017 o filială în România.

Articolul integral poate fi citit aici

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne