Dăianu se numără printre păgubiţii în cazul Sima, spune că va încerca să recupereze banii

Epoch Times România
11.10.2012

Fostul ministru de finanţe Daniel Dăianu, unul dintre clienţii păgubiţi de firma de brokeraj a lui Cristian Sima, a declarat pentru NewsIn că până în 2-3 octombrie toate raportările pe care le-a primit nu consemnau nicio pierdere de net, însă consideră că toate aceste raportări au fost false.

Dăianu a precizat că va folosi toate mijloacele legale pentru a recupera banii.

"Până în 2-3 octombrie toate raportările pe care le-am primit nu consemnau nicio pierdere de net. De aceea nici nu am intrat în alertă. Au fost nişte raportări false. Când am aflat de dispariţia lui (Cristian Sima, n.r.), parcă mi-a dat cineva cu ceva în cap... Împreună cu alţi vom încerca să recuperăm ce mai putem. Vom folosi toate mijloacele legale pe care le avem la dispoziţie pentru a recupera banii", a menţionat Dăianu.

IPJ Sibiu s-a autosesizat şi a început o anchetă în cazul fostului director general al Bursei de la Sibiu Cristian Sima în baza informaţiilor apărute în presă potrivit cărora acesta ar fi dispărut cu banii unor clienţi ce făceau tranzacţii printr-o firmă deţinută de el.

Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare (CNVM) a anunţat că a luat act de informaţiile apărute în presă privind posibila dispariţie a fostului director general al Bursei de la Sibiu Cristian Sima cu banii clienţlor WBS Holding şi că a început joi o investigaţie la sediul WBS România.

"În acest context, autoritatea pieţei de capital recomandă clienţiIor societăţii de servicii de investiţii financiare WBS România care se consideră prejudiciaţi să depună reclamaţii 1a sediul CNVM. Menţionăm totodată faptul că WBS Holding nu este o entitate aflată sub autoritatea CNVM, nefiind autorizată de aceasta să desfăşoare activităţi pe piaţa de capital din România", se arată într-un comunicat al CNVM.

CNVM va investiga eventualele legături existente între WBS Holding şi SSIF WBS România, "în scopul protecţiei investitorilor care desfăşoară operaţiuni pe
piaţa de capital prin intermediul SSIF-ului aflat sub autoritatea sa".

Cristian Sima a fost revocat miercuri din funcţiile de preşedinte al Consiliului de Administraţie şi director general al Bursei de la Sibiu. Sima nu mai poate fi contactat de lunea trecută.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor