D'ale Primăriei Capitalei. Pasajul "Grigorescu" nu va fi gata nici în 2017

Început în 2010, pasajul auto „Nicolae Grigorescu - Splai Dudescu” nu va fi gata nici în 2017, deşi termenul de finalizare era 2012. Potrivit administraţiei Firea, finalizarea proiectului va mai întârzia căci liniile electrice de înaltă tensiune sunt prea jos şi nimeni nu le-a luat în calcul până acum.
.
. (BOGDAN FLORESCU / The Epoch Times)

Începute în urmă cu şapte ani, lucrările de amenajare a unui nou pod peste Dâmboviţa şi a unui pasaj auto suprateran, care să facă legătura între Bulevardul Nicolae Grigorescu şi Splai Dudescu, nu vor fi finalizate în acest an, deşi proiectul trebuia "livrat" cetăţenilor în 2012.

Motivul? Deşi podul peste Dâmboviţa a fost amenajat, fiind disponibile câte trei benzi de circulaţie pentru fiecare sens de mers şi un trotuar cu o lăţime de aproximativ trei metri, acestea sunt blocate şi nu se permite traversarea sau întoarcerea autoturismelor prin această zonă. Deasupra podului a fost construit un pasaj auto suprateran, cu câte trei benzi de circulaţie pe fiecare sens, pe care, de asemenea, nu se poate circula. În acest caz problema o reprezintă rampele de acces care nu au fost amenajate nici până astăzi.

"Finalizarea obiectivului este condiţionată de contractarea unor lucrări ce nu au fost prevăzute în contractul de bază, şi anume: iluminat public, semaforizare şi separatoare de flux din beton. O altă problemă o reprezintă supraînălţarea liniilor de înaltă tensiune ce aparţin Transelectrica şi Enel în vederea asigurării gabaritului de siguranţă pe rampa de urcare pasaj şi pe pasaj. Se preconizează ca până la finele lunii octombrie 2017 să fie puse în funcţiune podurile la nivel (fără pasajul suprateran) şi artera cuprinsă între Bulevardul Theodor Pallady şi Splaiul Unirii”, se precizează într-un răspuns al Primăriei Capitalei transmis Mediafax.

Cu alte cuvinte, nu se ştie când va fi gata pasajul „Grigorescu” pe motiv că în faza de proiectare, nimeni nu a luat în calcul liniile de înaltă tensiune care se află în acea zonă nu de ieri de astăzi, ci de de zeci de ani, şi au constatat abia după ce a fost montată secţiunea centrală a podului, în momentul în care trebuia construită rampa de acces pe pod, că aceste cabluri electrice sunt prea jos şi pun în pericol viaţa muncitorilor.

Articolul integral poate fi citit aici

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne