Cutremurul din China: Ajutoarele pentru sinistraţi lipsesc cu desăvârşire

Oamenii îşi transportă bunurile în timp ce trec prin satul Gucheng lovit de cutremur, provincia sud-vestică chineză Sichuan, 20 aprilie 2013.
Oamenii îşi transportă bunurile în timp ce trec prin satul Gucheng lovit de cutremur, provincia sud-vestică chineză Sichuan, 20 aprilie 2013. (Xinhua / Fei Maohua)

Pe site-ul Radio Free Asia se vehiculează informaţii despre supravieţuitorii cutremurului de sâmbătă 20 aprilie care a lovit provincia Sichuan din China. Cutremurul a provocat până în prezent moartea a aproape 200 de persoane şi rănirea a pestee 11.000, iar supravieţuitorii stau în condiţii precare, ducând lipsă de apă, hrană, medicamente şi pături, a informat marţi agenţia ANSA.

Fiind încă vii amintirile despre risipa şi corupţia care au existat după cutremurul teribil din 2008, tot în Sichuan, care a ucis aproape 90.000 de oameni, au început să circule on-line mesaje pentru a determina oamenii să boicoteze donaţiile.

Premierul chinez Li Keqiang, care a sosit cu elicopterul la Yaan - oraşul cel mai apropiat de epicentrul cutremurului - declara că asistenţa este o "prioritate", dar până în prezent managementul de urgenţă lipseşte cu desăvârşire, iar supravieţuitorii aşteaptă cu nerăbdare ajutoarele.