Cutremur în USR. 23 de membri au contestat în instanţă alegerea lui Dan Barna

Anul 2018 a debutat furtunos pentru USR. Astăzi la Tribunalul Bucureşti s-a judecat primul termen al acţiunii prin care mai mulţi membri ai formaţiunii contestă modul în care Barna a fost ales lider al partidului fondat de Nicuşor Dan.
Dan Barna(USR),
Dan Barna(USR), (Florin Chirila/Epoch Times)

23 de membri USR din mai multe filiale, consideraţi apropiaţi de Nicuşor Dan, au contestat în instanţă modul în care Dan Barna a fost ales preşedinte USR şi cer anularea hotărârii de numire a acestuia, relatează Hotnews.

Acţiunea civilă a fost depusă la Tribunalul Bucureşti pe data de 24 noiembrie, la o lună după Congresul USR din 28 octombrie, iar primul termen de judecată a avut loc astăzi.

Reamintim că alegerea lui Dan Barna a fost marcată de controverse, unii dintre membrii formaţiunii contestând legalitatea procesului în care acesta a preluat conducerea partidului.

De altfel, chiar în ziua congresului, Nicuşor Dan anunţa pe contul său de Facebook că a decis să nu ia parte la acesta pentru a nu gira, prin prezenţa sa "un congres viciat prin practici demne de PSD şi PNL". De asemenea, fostul lider al USR avertizează că există o uriaşă presiune pentru ca formaţiunea pe care a înfiinţat-o să-şi abandoneze misiunea şi să intre în sistem. Mai multe informaţii, aici

În sprijinul afirmaţiilor sale, Nicuşor Dan reamintea că alegerea delegaţilor în Bucureşti a fost anulată, Comisia de Arbitraj anulând o decizie a Biroului Naţional. De asemenea, Dan amintea că Seidler - unul dintre cei trei USR-işti înscrişi iniţial în cursa pentru şefia USR - şi alţi 100 delegaţi au refuzat să vină la Congres.

Amintim că, potrivit unor surse din USR, alegerile iniţiale ale delegaţilor filialei Bucureşti la Congres au fost anulate de Biroul Naţional al USR, pe motiv că din cei 63 de delegaţi, 59 ar fi fost simpatizanţi ai lui Cristian Seidler, unul dintre cei trei candidaţi înscrişi în cursă, care s-a retras din competiţie, pe motiv de nereguli în organizarea acesteia.

Biroul Naţional a dispus reluarea alegerilor, noul scrutin fiind organizat de Secretariatul General al partidului, în zilele de 23, 24 şi 25 octombrie. Pe liste ar fi fost puse persoane care nici măcar nu şi-au exprimat intenţia de a deveni delegaţi.

Ulterior, rezultatul noilor alegeri a fost contestat, Comisia Municipală de Arbitraj constatând că noile alegeri au avut loc cu încălcarea statutului USR.

"Admite sesizarea formulată de reclamantul ..... în contradictoriu cu pârâta Filiala Municipală USR Bucureşti. Constată că Conferinţa Municipală întrunită la datele de 23.10.2017, 24.10.2017 şi 25.10.2017 a fost compusă cu încălcarea Statutului USR. Pe cale de consecinţă, dispune anularea Conferinţei Municipale întrunite la datele de 23.10.2017, 24.10.2017 şi 25.10.2017, a rezultatelor alegerilor şi a tuturor actelor aferente", se arată în minuta Comisiei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne