Cutremur în Justiţie: Tiberiu Niţu îl revocă din funcţie pe Lucian Papici

Tiberiu Niţu, Procuror General al României
Tiberiu Niţu, Procuror General al României (Epoch Times România)

Miercuri la ora 17 procurorul general al României, Tiberiu Niţu l-a revocat din funcţie pe Lucian Papici, şeful secţiei a I-a din DNA.

Ca procuror şef de secţie, Papici a girat toate marile dosare în care au fost demnitari: Dan Voiculescu, Gigi Becali, Adrian Năstase, Cătălin Voicu, Decebal Traian Remeş, cazurile de magistraţi corupţi, poliţişti, vameşi, etc.

Decizia de revocare a lui Papici fost luată după ce Tiberiu Niţu abia îl delegase în funcţie, pe 23 septembrie, la 7 zile după ce a fost numite pe post pentru următoarele trei luni.

Lucian Papici a finalizat miercuri ancheta în dosarul "Referendumul" şi a decis trimiterea lui Liviu Dragnea în judecată.

După demiterea sa, dosarul făcut de Lucian Papici a ajuns pe masa procurorului şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi.

Potrivit unui comunicat al Parchetului General, Papici a fost revocat din funcţie deoarece ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, a transmis, potrivit legii, Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) noile propuneri de procurori pentru funcţiile de conducere din DNA.

Însă Laura Kovesi susţine că Tiberiu Niţu nu a respectat Regulamentul Direcţiei, potrivit căruia pentru delegările în funcţii de conducere trebuie o recomandare din partea ei, recomandare care nu a fost solicitată în prealabil de Procurorul general Niţu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne