Cutremur de pamant si o alunecare de teren cauzeaza dificultati in Taiwan

O autostrada din nordul Taiwanului a fost inchisa dupa ce o bucata a fost distrusa de cutremurul de pe 25 aprilie (Central News Agency)
Ian Ritz
27.04.2010

Un cutremur de pamant de magnitudine 6,5 pe scara Richter a avut loc luni in Taiwan, alaturi de o alunecare de teren aparent fara legatura dar mult mai devastoare in partea nordica a tarii si care a ingropat sub pamant multe masini.

O autostrada importanta a fost inchisa in partea nordica a Taiwanului dupa ce o sectiune a ei a fost demolata de o puternica alunecare de teren, care a distrus opt benzi de circulatie. Alunecarea de teren a avut loc duminica la ora 2:29 p.m. in apropiere de districtul Cidu, in orasul Keelung, a raportat mass media taiwaneza.

United States Geological Survey (USGS) a raportat ca un cutremur de pamant de 6,5 a avut loc la ora 10:59 a.m. (ora locala) in regiunea sud-estica a Taiwanului. Acesta a fost cel mai observabil dintr-o serie de cutremure de pamant, majoritatea dintre ele fiind minuscule in comparatie. Epicentrul cutremurului a fost la 254 km sud-sud-vest de Ishigaki-jima, Insulele Ryukyu, conform USGS.

La ora intocmirii raportului nu au fost semnalate pagube sau decese in urma cutremurului, care a miscat cladirile din capitala taiwaneza Taipei.

Nici una dintre structurile economice majore ale Taiwanului nu au fost afectate semnificativ de cutremur. Taiwanul are o vasta industrie de inalta tehnologie, incluzand companii precum Wintek, producator de touchscreen-uri pentru minicalculatoarele iPad de la Apple.

Taiwanul a fost lovit luna trecuta de un cutremur de pamant de 6,4, care a cauzat pagube si distrugeri mici.

Ultimul cutremur puternic care a lovit Taiwanul a avut loc in 1999, luand vietile a peste 2.300 de oameni.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor