Curtea de Conturi: Ministrul Economiei, Alexandru Petrescu, ar fi încasat ilegal bonusuri ca şef al Poştei Române

Actualul ministru al Economiei ar fi încasat, în perioada în care a fost la conducerea Poştei Române, bonusuri de peste 53.000 de euro cu încălcarea prevederii ordonanţei privind guvernanţa corporativă.
Alexandru Petrescu
Alexandru Petrescu (Facebook)

Ministrul Economiei, Alexandru Petrescu, ar fi încasat în mod nelegal bonusuri în valoare de 236.864 de lei (peste 53.000 de euro) pe când era director general al Poştei Române, relatează Hotnews citând un raport al Curţii de Conturi.

Potrivit raportului, presupusul prejudiciu ar fi fost produs în timpul mandatelor la Ministerul Comunicaţiilor ale lui Răzvan Cotovelea (25 februarie-16 decembrie 2014), Sorin Grindeanu (17 decembrie 2014-17 noiembrie 2015), Marius Raul Bostan (17 noiembrie 2015-5 iulie 2016) şi Dragoş Tudorache (5 iulie - 9 august 2016).

Acordarea bonusurilor trimestriale şi anuale nu s-a efectuat pe baza unor indicatori de performanţă, ceea ce încalcă prevederile Ordonanţei de Urgenţă 109/2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice, susţin inspectorii Curţii de Conturi, care recomandă operatorului poştal să recupereze acest prejudiciu.

Contactat de hotnews.ro în legătură cu aceste acuzaţii, ministrul Alexandru Petrescu a precizat că Poşta Română a transmis în urmă cu o zi un punct de vedere, ca reacţie la un articol EVZ.

Astfel, "cu referire la bonusurile încasate de Alexandru Petrescu", Poşta precizează că "unul din principalele motive pentru care domnia sa a încasat bonusuri de performanţă a fost faptul că, în 2014, Poşta Română a înregistrat, pentru prima dată, profit după 5 ani de pierderi, în 2015 a înregistrat profit operaţional, iar pe parcursul anului 2016 a continuat menţinerea în parametrii de profit, conform estimărilor bugetare de la începutul anului. Poziţia Poştei Române poate fi citită aici

Articolul integral poate fi accesat aici