Cumnatul lui Victor Ponta, Iulian Herţanu, audiat la DNA

Sigla DNA
Sigla DNA (Epoch Times România)
Loredana Diacu
12.03.2015

Cumnatul premierului Victor Ponta, Iulian Herţanu, arestat preventiv într-un dosar vizând fraudarea de fonduri europene a fost adus, joi dimineaţă, la sediul central al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).

Potrivit unor surse judiciare citate de Mediafax, Herţanu a fost adus la DNA Bucureşti pentru a asista la percheziţia informatică a calculatoarelor ridicate în timpul percheziţiilor, deoarece la structura centrală există aparatură necesară pentru a fi făcută percheziţia informatică.

Herţanu a fost prezent şi miercuri în faţa anchetatorilor, mai adaugă sursa citată.

Cumnatul lui Victor Ponta, Iulian Herţanu a fost arestat preventiv în data de 18 februarie, în dosarul privind fraudarea de fonduri europene pentru lucrări de canalizare la Comarnic, executate de firma pe care o administrează, SC Grossman Engineering Group.

Împreună cu Herţanu a mai fost arestat omul de afaceri Vladimir Ciorbă iar directorul de producţie al Hidro Prahova, Virgiliu Iuliu Roman, precum şi omul de afaceri Liviu Munteanu au fost puşi sub control judiciar.

În acelaşi dosar mai sunt implicaţi deputatul Sebastian Ghiţă, preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma, şi fiul acestuia, deputatul PSD Vlad Cosma, aceştia fiind, de asemenea, puşi sub control judiciar.

Potrivit anchetatorilor, Virgiliu Roman, Sebastian Ghiţă, Vlad şi Mircea Cosma au sprijinit grupul infracţional din care făcea parte Herţanu ca să acceseze şi să primească fonduri europene în cadrul contractului de extindere a reţelei de canalizare din oraşul Comarnic, proiect în valoare de aproape zece milioane de euro.

"Scopul grupului infracţional astfel format şi sprijinit a fost atins, urmărirea penală efectuată până la acest moment relevând deturnarea din cadrul proiectului şi însuşirea în interes propriu, de către membrii grupului, a sumei totale de 7.797.410 lei (bani ridicaţi în numerar din conturi ale persoanelor juridice şi fizice, reprezentând un procentaj de aproximativ 54% din totalul sumelor ce au fost identificate ca fiind achitate de S.C. GROSSMANN ENGINEERIG SRL, către „partenerii” la care se pretinde că au fost subcontractate lucrări), precum şi sustragerea de la plata către stat, prin practici evazioniste, a sumei de 2.515.293 lei (din care 1.509.176 lei reprezentând TVA şi 1.006.117 lei reprezentând impozit pe profit).", au arătat procurorii DNA.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagină noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor