Cum încearcă staff-ul lui Kadîrov să contrazică ştirea că liderul cecen e pe moarte

Şeful cecen Ramzan Kadirov a postat videoclipuri care încearcă să îl arate în stare bună de sănătate, 22 aprilie 2024
Şeful cecen Ramzan Kadirov a postat videoclipuri care încearcă să îl arate în stare bună de sănătate, 22 aprilie 2024 (Screenshot - X)
Redacţia
23.04.2024

După ce Novaya Gazeta Europe a relatat, luni, că liderul cecen Ramzan Kadîrov a fost diagnosticat cu o boală terminală, publicaţia amintită a revenit spunând că cecenul sau stafful acestuia a postat videoclipuri care încearcă să îl arate în stare bună de sănătate.

La câteva ore după apariţia articolului în care se relata că liderul cecen suferă de necroză pancreatică de mai mulţi ani, pe canalul său de Telegram a fost postat un videoclip în care acesta apare la o întâlnire cu forţele de securitate cecene.

În videoclip, Kadîrov vorbeşte încet în timp ce discută despre rolul Ceceniei în războiul din Ucraina. El priveşte drept înainte pe tot parcursul, iar prim-planurile liderului cecen reprezintă doar 40 de secunde din videoclipul de patru minute.

Un al doilea videoclip a fost postat vineri, la ora 2 dimineaţa, în care Kadîrov face exerciţii în sala de sport. Videoclipul se concentrează pe Kadîrov ridicând greutăţi, subliniind aparent sănătatea sa bună. Acesta este însoţit de un cântec cu următoarele versuri: "Cu voia lui Dumnezeu, vei trăi veşnic".

Kremlinul şi echipa lui Kadîrov au făcut eforturi repetate pentru a-l arăta pe aliatul cecen al lui Putin în stare bună de sănătate, în încercarea de a risipi îngrijorările legate de starea sa de sănătate de când i-a fost indusă medical starea de comă temporară în septembrie.

Kadîrov a fost diagnosticat pentru prima dată cu necroză pancreatică în ianuarie 2019, iar acum Kremlinul pare să fie în căutarea unui succesor. Se zvoneşte că ar fi luat în considerare pentru acest post generalul-maior Apti Alaudinov, care a fost numit recent adjunct la Direcţia principală pentru activitatea militară şi politică din cadrul Ministerului Apărării.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor