Cronologia relaţiei dintre William şi Kate (AP)

Nunta secolului, 29 aprilie 2011, Londra
Nunta secolului, 29 aprilie 2011, Londra (Peter Macdiarmid / Getty Images)

Prinţul William şi soţia sa Kate, ambii în vârstă de 31 de ani, aşteaptă primul lor copil, ce va fi al treilea pretendent la tron în linia de succesiune. Agenţia de presă Associated Press a realizat o cronologie a relaţiei celor doi şi a aşa-numitei „sarcini regale”, aflată în prim-planul mass-media mondiale:

În septembrie 2001, prinţul William şi Kate Middleton s-au întâlnit la St. Andrews University din Scoţia, unde ambii studiau istoria artei. În 2003, de Crăciun, cei doi au împărţit o casă de vacanţă împreună cu alţi doi prieteni şi, aparent, formau deja un cuplu. În martie, cei doi apăruseră împreună în poze făcute la o staţiune de schi din Elveţia.

În noiembrie 2010, logodna lui William şi Kate este anunţată de responsabili ai Clarence House. Prinţul îi ceruse mâna logodnicei sale cu o lună înainte, în timpul unei vacanţe private în Kenya.

La 29 aprilie 2011, cuplul s-a căsătorit cu ocazia unei ceremonii fastuoase la Westminster Abbey din Londra. William a primit titlul de Duce de Cambridge de la bunica sa, regina Elisabeta a II-a, iar Kate a devenit Ducesă de Cambridge.

În decembrie 2012, palatul a anunţat că Kate este însărcinată şi primeşte îngrijiri în spital în urma unor greţuri matinale acute. Kate a fost externată după trei nopţi, mărturisindu-le reporterilor că se simţea 'mult mai bine'. Palatul a anunţat ulterior că bebeluşul se va naşte în luna iulie a acestui an.

În februarie 2013, cuplul petrece o vacanţă în Caraibe împreună cu părinţii lui Kate.

La 5 martie, Kate a lăsat să-i scape, după câte se pare, faptul că aşteaptă o fetiţă, într-o vizită la Grimsby. În timp ce accepta un ursuleţ pe care îl primise cadou din public, ea ar fi răspuns: 'Oh, este pentru f... noastră? Mulţumesc foarte mult'. Acest episod a lansat o adevărată isterie la casele de pariuri privind sexul bebeluşului regal.

La 17 martie, Kate îi mărturiseşte unui soldat cu ocazia paradei de St. Patrick's Day că nu ştie ce sex are copilul, dar că i-ar plăcea să aibă un băiat, în timp ce William ar prefera o fetiţă.

În aceeaşi lună, Kate a primit o insignă cu mesajul 'Baby on board' (Bebeluş la bord) când a participat, alături de regină şi prinţul consort Philip, la o ceremonie pentru a marca împlinirea a 150 de ani de la inaugurarea metroului britanic.

La 11 mai, Kate şi William au fost prezenţi la nunta lui William van Cutsem şi Rosie Ruck Keene în Oxfordshire, Anglia. Se pare că cei doi nu ar fi ezitat să danseze, cu toate că ducesa se afla deja în a şaptea lună de sarcină.

La 4 iunie, William şi Kate s-au întors în locul unde şi-au unit destinele, la Westminster Abbey, unde s-au alăturat familiei regale pentru o ceremonie ce a marcat împlinirea a 60 de ani de la încoronarea reginei, în acelaşi loc.

La 15 iunie ducesa are o ultimă apariţie publică înainte de naştere, la parada Trooping the Color.

În fine, la 19 iunie este confirmat faptul că Kate urmează să nască într-o aripă privată a St. Mary's Hospital din Paddington, unde prinţesa Diana i-a născut pe William şi prinţul Harry.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Opinii