Criza refugiaţilor. Iohannis, convocat de Juncker la un summit-fulger

Liderii statelor din estul Europei au fost convocaţi ca la un summit-fulger de către şeful CE, Jean Claude Juncker.
Klaus Iohannis
Klaus Iohannis (Epoch Times România)

Preşedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, i-a convocat pe liderii mai multor ţări est- europene, printre care şi pe Klaus Iohannis, la un summit-fulger pe tema refugiaţilor, anunţă Reuters, citat de Hotnews.ro.

Summit-ul cu pricina, la care vor participa liderii din Austria, Bulgaria, Croaţia, Macedonia, Germania, Grecia, Ungaria, Serbia, Slovenia şi România, va avea loc duminică, 25 octombrie, potrivit unui comunicat al Comisiei Europene.

La eveniment au fost invitaţi, de asemenea, Înaltul comisar ONU pentru refugiaţi, Antonio Guterres, precum şi o serie de alţi oficiali europeni relevanţi în chestiunea migraţiei.

Nu de mult, Juncker a propus adoptarea de cote obligatorii pentru statele membre UE în chestiunea migranţilor, propunere respinsă de patru ţări est-europene: România, Ungaria, Cehia şi Slovacia. Chestiunea a revenit în discuţie în ultimele zile, odată cu un nou val de migranţi sirieni veniţi în Europa.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne