Cristian Preda: Şefii PDL ar trebui să acorde sprijin politic preşedintelui Băsescu

Europarlamentarul Cristian Preda
Europarlamentarul Cristian Preda (Epoch Times România)
Flori Mladin
16.01.2014

Europarlamentarul Cristian Preda subliniază poziţia pe care a luat-o preşedintele Traian Băsescu în ultima perioadă în legătură cu problemele statului de drept, nefiind susţinut de conducerea PDL.

"În ultimele luni, Traian Băsescu a abordat chestiuni esenţiale – precum statul de drept, bugetul, politica externă, fondurile europene etc., – poziţii pe care le-a îmbrăţişat de-a lungul anilor şi PDL. Acum, aceste puncte de vedere sunt apărate mai curând de jurnalişti şi activişti civici curajoşi decât de foştii tovarăşi de drum ai preşedintelui. Am în vedere, ca şi în trecut, conducerea acestui partid, nu baza lui, care continuă să-l simpatizeze pe Traian Băsescu şi să-i apere ideile, violent contestate de Ponta, Antonescu & Voiculescu", afirmă fostul membru al PDL.

Cristian Preda consideră că unii membri de vază ai PDL de curând au decis să treacă de la tăcere la o atitudine şi mai pernicioasă, ca de
exemplu: Ioan Oltean l-a contrazis pe Băsescu, săptămâna trecută, în chestiunea oportunităţii deciziei de a organiza un referendum, Cezar Preda a afirmat că PDL poate face opoziţie şi fără Băsescu, iar Vasile Blaga îi reproşa lui Traian Băsescu în decembrie că deschide procese de intenţie şi că e neinformat, iar miercuri declara că nu-i pasă dacă preşedintele va decide să nu-l susţină pe Predoiu la prezidenţiale.

Europarlamentarul îşi exprimă opinia că nimeni nu e obligat să-l urmeze pe Băsescu şi, cu atât mai puţin, să o facă orbeşte, cum se procedează în PSD sau PNL şi că orice schimb de idei e bun, dacă produce un rezultat politic efectiv.

Cristian Preda se referă la faptul că "Şefii actuali ai PDL tac de fiecare dată când Băsescu e atacat sau are nevoie de sprijin pentru proiecte politice. În schimb, Blaga şi compania sunt mereu pregătiţi să-i dea lecţii de politică, în primul rând despre tactica şi strategia de partid."

Europarlamentarul este îngrijorat pentru faptul că "această atitudine are un efect direct: slăbirea opoziţiei faţă de USL. Publicul resimte dramatismul situaţiei şi a început să se teamă. Într-o democraţie, un om – fie el şi preşedinte – nu se poate confrunta cu toţi ceilalţi.
Are nevoie de propria tabără politică."

Cristian Preda concluzionează că "peste câteva zile va prinde un contur ceva mai clar gruparea de care e nevoie pe scena politică de la noi."

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor