Crin Antonescu nu vrea să "se joace cu nasturi" în Guvern. PC-ul lui Voiculescu, doar o anexă a PSD

Crin Antonescu
Crin Antonescu (Epoch Times România)

"Nu se poate ca noul guvern să debuteze prin intrarea în funcţie a lui Iohannis de mână cu Daniel Constantin. (...) În acest Guvern nu ne batem joc de funcţia de vicepremier." şi-a exprimat marţi seara Crin Antonescu împotrivirea la ideea lui Victor Ponta de a numi unui vicepremier PC în Guvern.

La câteva ore după ce Traian Băsescu a afirmat public că "Victor Ponta este doar o gâză pentru Dan Voiculescu", căci depinde de trusturile de presă ale mogulului pentru a-şi face campanie electorală şi a manipula, Crin Antonescu declara la Jocuri de Putere că PC-ul este doar „o anexă a PSD, despre care ne facem că-i credem că sunt partid” şi l-a "desfiinţat" pe preşedintele PC- Daniel Constantin, ironizându-l cras, concomitent cu demonetizarea partidului pe care Constantin îl reprezintă şi a ideii lui Victor Ponta de a numi un vicepremier PC la Guvern.

"Daniel Constantin nu poate fi vicepremier. În Guvernul ăsta, în altul poate fi şi premier şi secretar general al ONU. Dar noi nu ne batem joc de funcţia de vicepremier. Nu e un lucru de glumă, nu ne jucăm cu nasturi. Nu suntem fabrică de vicepremieri. Noi avem doi vicepremieri care reprezintă cele două partide majore, cu doi oameni puternici din punct de vedere politic, un al treilea (Gabriel Oprea, n.r.), acceptat prin convenţie pentru că e preşedintele unui partid ceva mai real, mai serios decât PC. Nu are nicio explicaţie ca PC să ofere şi el un vicepremier”, a punctat Antonescu în emisiunea de la Realitatea TV.

Cât despre" nevoia" exprimată de Ponta de a avea un vicepremier de la fiecare partid pentru a se consulta cu aceştia la guvern, Antonescu a declarat că premierul se poate consulta cu Daniel Constantin şi fără să îl facă vicepremier. "Acest lucru se poate face cu preşedintele PC, Daniel Constantin, într-un comitet de cinci în care avem premierul, trei vicepremieri şi preşedintele celuilalt partid. Nu calitatea de vicepremier îţi conferă dreptul de a participa la această discuţie şi de a-ţi expune poziţia partidului tău".

Referitor la Iohannis, cel care nu poate intra de mănă cu Daniel Constantin în Guvern, Crin Antonescu l-a numit pe Primarul Sibiului "un fenomen" şi o şansă pe care viaţa politică românească nu trebuie să o rateze. Undeva înspre 2016, Crin Antonescu îl vede pe Iohannis - dacă PNL-ul rezistă "ca proiect politic" până atunci - potrivit chiar şi pentru funcţia de premier.

"... poate fi un politician bun şi de succes. Iohannis construieşte la Sibiu de 16 ani şi se va despărţi foarte greu de Sibiu. Un om care, după 16 ani, nu renunţă uşor să plece de acolo de unde a făcut atâtea, nu e un om care construieşte de la o lună la alta, nu e un om venit să împuşte ocazii. Are timp Iohannis să fie şi premier şi, dacă vine vicepremier acum, bag mâna în foc că preocuparea lui va fi să fie un foarte bun ministru şi vicepremier. Iohannis este un om care atunci când a pornit într-un proiect, a plecat din el sau s-a retras când proiectul nu din cauza lui şi-a încetat existenţa. (...) Ipoteza e că dacă PNL rezistă ca proiect politic şi evident că are toate motivele să reziste până în 2016, Klaus Iohannis ar putea fi un premier bun", a declarat Antonescu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne