"Crimele comunismului", judecate la 19 ani de la revolta muncitorilor brasoveni

Asociatia "15 Noiembrie 1987" organizeaza, la 19 ani de la revolta anticomunista a muncitorilor de la Brasov, conferinta cu tema "Crimele comunismului"
Asociatia "15 Noiembrie 1987" organizeaza, la 19 ani de la revolta anticomunista a muncitorilor de la Brasov, conferinta cu tema "Crimele comunismului"

Asociatia "15 Noiembrie 1987" organizeaza, marti, la 19 ani de la revolta anticomunista a muncitorilor de la Uzina de autocamioane din 15 noiembrie 1987, conferinta cu tema "Crimele comunismului".

Potrivit unui comunicat al Asociatiei, manifestarea isi doreste sa surprinda etapele succesive ale evolutiei comunismului, de la primele sale manifestari si pana la demolarea regimului totalitar comunist. In Romania, in timpul regimului comunist, au fost inchisi peste 2.000.000 de detinuti politici, dintre care 500.000 si-au gasit sfarsitul in puscariile comuniste.

Organizarea acestei Conferinte, mai precizeaza comunicatul, se inscrie in cadrul actiunilor privind condamnarea comunismului si este consecutiva Intrunirii Rezistentei Romanesti Anticomuniste din 8 mai a.c., deschiderii expozitiei “Solidaritatea” si dezbaterii despre integrarea europeana, la care au participat Ambasadorii Poloniei, Cehiei, Ungariei si Slovaciei. Prin rezolutia Intrunirii Rezistentei s-a hotarat constituirea Centrului Rezistentei Anticomuniste, sub coordonarea reputatului disident Vladimir Bukovski.

La conferinta vor fi prezenti in calitate de invitati reprezentanti ai Sindicatului Solidaritatea si ai Institutului Memoriei Nationale, din Polonia, reprezentanti ai romanilor din Republica Moldova, luptatori din rezistenta armata anticomunista din Romania, Zoea Radulescu, presedinta Asociatiei Luptatorii din Rezistenta Armata Anticomunista, detinuti politici, istorici, sociologi, jurnalisti.

Manifestarile dedicate aniversarii a 19 ani de la revolta anticomunista a muncitorilor brasoveni din noiembrie 1987 se incheie miercuri cu o slujba religioasa si depunere de coroane de flori la Monumentul inchinat eroilor care s-au jertfit pentru libertate, amplasat in fata Spitalului Judetean Brasov.

Conferinta se desfasoara cu incepere de la ora 10:00, la Consiliul Judetean Brasov, Sala 120.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne