Creşte numărul cazurilor de COVID-19 şi în Marea Britanie. Ministrul Sănătăţii refuză să spună dacă va reimpune carantina

Virusul Wuhan loveşte întreaga planetă
Virusul Wuhan loveşte întreaga planetă (Barry Lewis/In Pictures via Getty Images)

Ministrul britanic al Sănătăţii a declarat, vineri, că numărul îmbolnăvirilor cauzate de virusul Wuhan se accelerează în întreaga ţară, internările în spitale dublându-se la fiecare opt zile. Totuşi, oficialul a refuzat să spună dacă luna viitoare va fi impus un alt blocaj la nivel naţional.

Marea Britanie a raportat al cincilea cel mai mare număr de decese din cauza COVID-19 din lume, după Statele Unite, Brazilia, India şi Mexic, potrivit datelor colectate de Universitatea de Medicină Johns Hopkins.

Întrebat în repetate rânduri de Sky News cu privire la perspectiva unui al doilea blocaj naţional luna viitoare, secretarul pentru sănătate Matt Hancock a spus că blocarea este o ultimă soluţie, dar că guvernul va face tot ce este necesar pentru a combate virusul.

"Numărul persoanelor internate în spitale se dublează aproximativ la fiecare opt zile ..., dar vom face tot ce este necesar pentru a menţine oamenii în siguranţă", a declarat Hancock.

Întrebat despre eventualitatea unui al doilea blocaj, el a spus: „Nu pot să vă dau răspunsul acum”.

Cazurile de COVID-19, boala cauzată de virusul Wuhan care a apărut anul trecut într-un oraş din centrul Chinei, şi pe care regimul comunist chinez l-a lăsat să se răspândească în toată lumea, au început să crească din nou în Marea Britanie în septembrie, cu între 3.000 şi 4.000 de teste pozitive înregistrate zilnic în ultima săptămână.

Cifrele sunt puţin mai mici decât cele din Franţa, unde se înregistrează peste 10.000 de cazuri noi pe zi.

Joi, Marea Britanie a înregistrat 21 de decese din cauza bolii, ridicând numărul total al vieţilor pierdute la 41.705.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură