Cr.Preda: Nu există o comisie de etică în PE care s-o ancheteze pe Monica Macovei, este o invenţie

Prim-vicepreşedintele PDL Cristian Preda a declarat sâmbătă că nu există o comisie de etică în PE care să o ancheteze pe Monica Macovei şi că eurodeputaţii PSD ”au ajuns să fabrice nişte subiecte de presă”, făcând referire la o declaraţie a liderului PSD din PE, Cătălin Ivan.
Cristian Preda la Congresul PPE de la Bucureşti (Epoch Times România)
Epoch Times România
24.11.2012

Prim-vicepreşedintele PDL Cristian Preda a declarat sâmbătă că nu există o comisie de etică în PE care să o ancheteze pe Monica Macovei şi că eurodeputaţii PSD ”au ajuns să fabrice nişte subiecte de presă”, făcând referire la o declaraţie a liderului PSD din PE, Cătălin Ivan.

”Nu există o comisie de etică a Parlamentului European, este pur şi simplu o invenţie, nu există aşa ceva, puteţi să cautaţi şi dvs informaţii, veţi vedea că nu există aşa ceva. Din nefericire, asistăm la o situaţie absolut deplorabilă în care reprezentaţi ai PSD în Parlamentul European în loc să-şi exercite mandatul au ajuns să fabrice, să producă nişte subiecte de presă pornind de la instituţii inexistente. E ca şi cum v-aş spune astăzi că în PE se foloseşte ghilotina, suntem exact în aceeaşi situaţie. Aşa cum nu există ghilotină în PE, nu există nicio comisie de etică”, a afirmat Preda, într-o conferinţă de presă.

Preda a mai adăugat că ”este absolut scandalos în opinia lui să inventezi asemenea situaţii care nu sunt bazate pe o realitate instituţională”.

Eurodeputatul PSD Cătălin Ivan i-a cerut vineri, în numele USL, demisia Monicăi Macovei din PE din cauza ”scrisorilor mincinoase şi insinuărilor foarte grave” făcute la adresa Agenţiilor Europene şi a arătat că pe numele ei sunt depuse două sesizări, ce vor fi discutate de comisia de etică a PE.

”După cum bine ştiţi, acum nici o lună de zile a fost un întreg scandal în PE, scandal care a avut în centrul său un europarlamentar român, pe dna Monica Macovei. Dna Macovei, prin scrisori mincinoase şi insinuări foarte grave trimise colegilor din PE atrăgea atenţia că la Agenţia Europeană de Mediu şi alte Agenţii sunt fraude foarte grave, sunt conflicte de interese foarte grave”, a declarat liderul delegaţiei PSD în Parlamentul European.

”Vă pot spune în acest moment că dna Monica Macovei este în analiza Comisiei de Etică din PE, urmând ca în perioada următoare să se dea şi un verdict pentru că astfel de comportamente nu au existat în PE până la dna Macovei şi probabil că nici nu vor mai exista de acum încolo. Vă dau toate sancţiunile pe care dna Monica Macovei le poate primi în ordinea lor: în primă fază mustrare, pierderea dreptului la indemnizaţia de şedere pentru o perioadă care poate să dureze între 2 şi 10 zile, suspendarea temporară a participării la activităţile PE pentru o perioadă între 2 şi 10 zile fără reţinerea dreptului de vot şi cea mai gravă - retragerea mandatului de europarlamentar”, a explicat Ivan.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor