Corespondentul Rezistenţa TV ridicat de jandarmi la Topoloveni, amendat cu 1000 de lei

Protestatari ridicaţi de jandarmi la Topoloveni
Protestatari ridicaţi de jandarmi la Topoloveni (Captură video)

Traian Paparete, cetăţeanul care a fost ridicat cu duba de jandarmi la Topoloveni, în timp ce filma pentru Rezistenţa TV protestul anti-Dragnea ce urma să se desfăşoare în localitate, a fost amendat cu 1000 de lei.

"Am primit o primă în valoare de 1.000 lei de la Jandarmeria Argeş, cea care apără penalii şi hoţia, pentru evenimentul privat al lui dracnea de la Topoloveni din 17 mai 2019", scrie, pe Facebook, Paparete.

În procesul verbal postat de Paparete se precizează că amenda a fost dată pe motiv că cetăţeanul a fost "surprins de organele de jandarmerie în timp ce participa la desfăşurarea unei adunări publice nedeclarate (...) împotriva evenimentului organizat cu ocazia venirii preşedintelui Camerei Deputaţilor, scandând lozinci şi afişând bannere".

(Facebook, Traian Paparete)

Reamintim că săptămâna trecută Jandarmeria i-a ridicat şi dus la secţie pe toţi protestatarii care intenţionau să manifesteze la Topoloveni în timpul unei vizite a lui Liviu Dragnea. Cetăţenii au fost ridicaţi şi duşi la dubă imediat după ce au afişat un banner pe care scria ”Ţara n-a votat hoţia!!! Voi nu sunteţi România!”, fără ca jandarmii să ofere vreo justificare legală. Merită precizat că protestatarii erau cu buletinul în mână atunci când forţele de ordine i-au împins către dube şi i-au ridicat de pe stradă, deşi puteau fi legitimaţi pe loc. Detalii aici.

Ulterior, în urma valului de oprobriu public declanşat de acţiunea jandarmilor din Topoloveni, Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Bucureşti s-a autosesizat şi a declanşat cercetări in rem.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne