Coreea de Nord, rămasă fără rezerve alimentare, solicită ajutorul Naţiunilor Unite

(ROMEO GACAD/AFP/Getty Images)

Autorităţile din Coreea de Nord au cerut sprijinul Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru a-şi putea hrăni populaţia, după ce inundaţiile de la sfârşitul lunii iulie au compromis rezervele de alimente, relatează BBC World News.

Purtătorul de cuvânt ONU de la New York a confirmat cererea de alimente, apă potabilă şi combustibil a Guvernului nord-corean.

Crucea Roşie şi alte organizaţii internaţionale au început colecta pentru a veni, mai întâi, în sprijinul sinistraţilor din Anju şi Songchon, regiunile cele mai afectate de viituri.

Peste 119 persoane şi-au pierdut viaţa şi alte mii de cetăţeni ai Coreei de Nord au rămas fără adăpost, ca urmare a inundaţiilor din ultimele zile. După o perioadă de secetă, viiturile reduc şi mai mult posibilitatea statului corean de a-şi hrăni propriul popor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe