Coreea de Nord: Grasul primeşte noi sancţiuni

Consiliul de Securitate al ONU a impus miercuri noi sancţiuni împotriva Coreei de Nord, destinate reducerii cu un sfert a veniturilor anuale obţinute din exporturi de către statul comunist izolat.
Liderul nord-coreean Kim Jong-un.
Liderul nord-coreean Kim Jong-un. (Captură Foto)

După cel de-al 5-lea şi cel mai mare test nuclear efectuat de Phenian în luna septembrie, CSONU a adoptat o rezoluţie pentru a reduce exportul de cărbune nord-coreean cu aproximativ 60%.

Sancţiunile au fost impuse după negocieri îndelungate între SUA şi China - singura ţară ce cumpără cărbune din Coreea de Nord -, aceasta fiind un aliat apropiat al Beijingului.

Rezoluţia schiţată de SUA interzice, de asemenea, exporturile de cupru, nichel, argint şi zinc şi vânzarea de statui de către Phenian.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe