Coreea de Nord forţează oamenii să îşi cedeze câinii pentru a fi mâncaţi

Dictatorul nord-coreean Kim Jong-un
Dictatorul nord-coreean Kim Jong-un (Valeri Sharifulin/TASS/Getty Images)

Nord coreenii sunt obligaţi de regim să renunţe la câinii lor pentru ca animalele să fie mâncate, ţara condusă de cel mai paranoic regim comunist aflându-se într-o perioadă de criză alimentară.

Kim Jong-Un, liderul ţării izolate, a interzis proprietatea animalelor de companie în iulie, spunând că ţinerea unui câine este un simbol al „decadenţei” şi „o tendinţă alimentată de ideologia burgheză”, a relatat Chosun Ilbo.

Coreea de Nord este incapabilă să-şi hrănească singură populaţia, care suferă dese perioade de penurie alimentară, fiind deseori ajutată de Occidentul "decadent".

Animalele de companie sunt vândute către grădini zoologice sau restaurante pentru carne, a declarat o sursă anonimă pentru ziar. Inundaţiile şi pandemia generate de virusul Wuhan au înrăutăţit situaţia economică deja gravă a Coreei de Nord.

"Autorităţile au identificat gospodăriile cu câini de companie şi le obligă să le cedeze, sub ameninţarea confiscării forţate", a spus sursa.

Animalele de companie au fost mult timp interzise în Coreea de Nord, deoarece conducerea ţării le consideră decadente, dar atitudinile s-au relaxat după ce ţara a găzduit un festival studenţesc în 1989.

Aparent, elitele comuniste nord-coreene au început să aibă câinii de companie ca simbol al statutului lor după festival.

Coreea de Nord a refuzat recent ofertele de ajutor internaţional, în ciuda a mii de persoane care au fost strămutate din casele lor din cauza inundaţiilor recente, citând temeri că lucrătorii de ajutor ar putea răspândi virusul Wuhan.

Ţara a fost deja lovită de sancţiunile economice ale ONU din cauza programului său de arme nucleare, iar comerţul cu China a fost, de asemenea, grav afectat de pandemia coronavirusului.

China, patronul din umbră al Coreei de Nord, are propriile sale probleme economice şi financiare generate de virusul Wuhan, ceea ce face ca viitorul regimului comunist nord-coreean să fie incert.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe