Constanţa: Campanie pentru salvarea delfinilor din Marea Neagră

(TORSTEN BLACKWOOD / AFP / Getty Images)

Pentru a atrage atenţia asupra problemelor cu care se confrunta delfinii din Marea Neagră, în special prinderea în plasele de pescuit, o organizaţie nonguvernamentală din Constanţa desfăşoară în aceste zile o campania intitulată "Adoptă un delfin", organizată cu ocazia unei competiţii de yachting.

"Ne dorim ca din ce în ce mai mulţi oameni, grupuri de interese, instituţii de stat sau private, să se implice direct în soluţionarea problemelor cu care ne confruntăm în monitorizarea şi salvarea delfinilor. Acestea sunt legate în special de prinderea accidentală a cetaceelor în plasele de pescuit", a precizat Mihaela Cândea, director executiv al ONG Mare Nostrum.

Campania "Adoptă un delfin" a fost organizată cu ocazia ediţiei a treia a competiţiei Trofeul Black Sea Sailing - Regata Neptun, care se desfăşoară în perioada 06 - 09 septembrie pe ruta Marina Mangalia - Marina Balcic - Marina Eforie Nord.

Competiţia aliniază la start cele mai puternice şi mai competitive echipaje din yachting-ul românesc, de la clasele Racer şi Cruiser.

Astfel, echipajele au pornit într-un traseu costal, joi, 6 septembrie, din Marina Mangalia cu destinaţia Balcic, Bulgaria.

Apoi, de acolo, s-a plecat pe aceeaşi rută, vineri, către portul Marina Eforie Nord.

Sâmbătă seara, toate echipajele, susţinătorii şi partenerii evenimentului au participat la petrecerea de închidere a sezonului.

De asemenea, duminică vor avea loc încă două regate in-shore, urmate de festivitatea de premiere a participanţilor la competiţie, unde se va înmâna Trofeul Black Sea Sailing.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură