Consilierul preşedintelui SUA, John Bolton întreprinde o vizită la Chişinău. Sandu: Este un semnal puternic de sprijin

Parteneriatul fără precedent cu SUA va permite R. Moldova să înainteze pe calea democraţiei şi a progresului, afirmă Maia Sandu care la începutul lunii septembrie va merge într-o vizită la Washington.
John Bolton, consilierul Casei Albe pentru securitate naţională
John Bolton, consilierul Casei Albe pentru securitate naţională (Getty Images)

Premierul Maia Sandu a anunţat că, săptămâna viitoare, John Bolton, consilierul preşedintelui SUA pentru securitate naţională, va efectua o vizită în Republica Moldova. Faptul că un oficial de acest rang călătoreşte la Chişinău este în opinia prim-ministrului un semnal puternic de sprijin.

Aceasta aminteşte că, timp de mulţi ani, Republica Moldova a fost izolată pe plan internaţional, iar guvernării i se închidea uşa în faţă în marile capitale ale lumii: Washington, Bruxelles, Berlin şi alte capitale importante, iar ţara se afla într-o autoizolare oligarhică. „Astăzi situaţia s-a schimbat. Toţi cei mai importanţi parteneri externi manifestă interes pentru Moldova.”

De asemenea, Maia Sandu scrie pe pagina sa de Facebook că la începutul lunii septembrie va efectua o vizită în SUA, cu mai mulţi membri ai guvernului, priorităţile fiind aprofundarea dialogului strategic cu SUA, cooperarea în domenii-cheie, atragerea investiţiilor şi crearea locurilor de muncă pentru cetăţenii R. Moldova.

„Văd o dezvoltare fără precedent a relaţiilor noastre cu SUA. Sunt sigură că parteneriatul cu SUA ne va permite să înaintăm pe calea democraţiei şi a progresului”, a concluzionat şeful cabinetului de miniştri de la Chişinău.