Consilierul preşedintelui SUA, John Bolton întreprinde o vizită la Chişinău. Sandu: Este un semnal puternic de sprijin

Parteneriatul fără precedent cu SUA va permite R. Moldova să înainteze pe calea democraţiei şi a progresului, afirmă Maia Sandu care la începutul lunii septembrie va merge într-o vizită la Washington.
John Bolton, consilierul Casei Albe pentru securitate naţională
John Bolton, consilierul Casei Albe pentru securitate naţională (Getty Images)

Premierul Maia Sandu a anunţat că, săptămâna viitoare, John Bolton, consilierul preşedintelui SUA pentru securitate naţională, va efectua o vizită în Republica Moldova. Faptul că un oficial de acest rang călătoreşte la Chişinău este în opinia prim-ministrului un semnal puternic de sprijin.

Aceasta aminteşte că, timp de mulţi ani, Republica Moldova a fost izolată pe plan internaţional, iar guvernării i se închidea uşa în faţă în marile capitale ale lumii: Washington, Bruxelles, Berlin şi alte capitale importante, iar ţara se afla într-o autoizolare oligarhică. „Astăzi situaţia s-a schimbat. Toţi cei mai importanţi parteneri externi manifestă interes pentru Moldova.”

De asemenea, Maia Sandu scrie pe pagina sa de Facebook că la începutul lunii septembrie va efectua o vizită în SUA, cu mai mulţi membri ai guvernului, priorităţile fiind aprofundarea dialogului strategic cu SUA, cooperarea în domenii-cheie, atragerea investiţiilor şi crearea locurilor de muncă pentru cetăţenii R. Moldova.

„Văd o dezvoltare fără precedent a relaţiilor noastre cu SUA. Sunt sigură că parteneriatul cu SUA ne va permite să înaintăm pe calea democraţiei şi a progresului”, a concluzionat şeful cabinetului de miniştri de la Chişinău.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe