Consilier prezidenţial: ”Noi ne considerăm în parteneriat cu societatea civilă” (video)

"Noi ne considerăm în parteneriat cu societatea civilă, cu cetăţeanul activ care nu mai tolerează indiferenţa, corupţia şi toate aceste rele strigate şi în piaţă”, a susţinut Laurenţiu Ştefan, consilier prezidenţial pentru politică internă, în cadrul unei dezbateri.
Klaus Iohannis, 14 mai 2015
Klaus Iohannis, 14 mai 2015 (Eugen Horoiu / Epoch Times România)
Se încarcă player-ul...

Consilierul a explicat cum s-a luat decizia organizării unor consultări cu societatea civilă şi cu reprezentanţii Pieţei Universităţii la Cotroceni. ”Ne doream la masă oameni cu platforme, cu idei, cu doleanţe, cu lucruri clar articulate care puteau fi asumate şi trimise partidelor politice. Era clar că ne doream să interacţionăm, să fim aproape de societatea civilă şi am dat semnale încă cu două-trei seri înainte ca oricine doreşte să vină la Palatul Cotroceni va fi bine primit. Am fost de gardă câteva seri de-a rândul. De la bun început am avut o politică a uşilor deschise faţă de societatea civilă. Am vrut s-o aducem oarecum pe acelaşi picior cu partidele politice, să egalizăm dialogul”, a declarat Ştefan în cadrul dezbaterii ”Klaus Iohannis - un an de mandat prezidenţial”, organizată de Frontline Club.

El a arătat că şeful statului a vrut să vadă "ce iese articulat din piaţă" astfel încât să fie identificate probleme şi obiective care pot fi puse pe agendă. "Noi încercam să identificăm lucruri destul de punctuale, articulate cu care să mergem mai departe", a adăugat consilierul prezidenţial. Laurenţiu Ştefan a mai subliniat că discuţiile cu societatea civilă l-au ajutat mult pe preşedintele Iohannis în cea de-a doua rundă de consultări cu partidele.

”N-a fost doar de poză, ci o discuţie de substanţă. Selecţia nu avea cum să satisfacă pe toată lumea, şi de aceea au fost multe refuzuri din păcate. Presiunea a fost foarte mare pentru că se dorea ieşirea rapidă din criză, dar şi un dialog de substanţă cu partidele şi societatea civilă. Preşedintele a vrut să asculte. Vom continua să lucrăm cu societatea civilă sectorial”, a concluzionat Ştefan.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne