Consilier ministerial, trimis în judecată după ce a plătit din bani publici o tabără la munte pentru TSD

14.000 de lei. Atât a găsit de cuviinţă Cristian Meleşteu să dea din fondurile ministerului pentru tăbăra politică a organizaţiei TSD Piteşti.
Justiţia
Justiţia (Shutterstock)

Fost şef de direcţie în Ministerul Tineretului şi Sportului şi fost consilier judeţean PSD Argeş, Cristian Meleşteu a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie, fiind acuzat că în anul 2013 a plătit din banii ministerului tabăra politică de la munte a TSD Argeş. Meleşteu este acuzat de DNA de abuz în serviciu, informează digi24.ro.

În dosar, a fost trimisă în judecată şi Georgiana Drăghici, soţia deputatului PSD Mircea Drăghici şi fost consilier al europarlamentarului Daciana Sârbu. Georgiana Drăghici este acuzată de mărturie mincinoasă, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată, instigare la participaţie improprie la abuz în serviciu, instigare la mărturie mincinoasă şi instigare la favorizarea făptuitorului.

Potrivit DNA, Meleşteu ar fi plătit cu banii Ministerului Tineretului şi Sportului tabăra de la Poiana Braşov a organizaţiei de tineret a PSD, însă pe lista de participare au fost trecuţi studenţi de la o facultate din Piteşti.

„În cursul anului 2013, inculpatul Melesteu Mircea Cristian, în calitate de director al Direcţiei Programe şi Activităţi pentru Studenţi din cadrul Ministerului Tineretului şi Sportului, cu încălcarea atribuţiilor de serviciu şi sub pretextul desfăşurării proiectului studenţesc ED-ECO Sport, a contribuit la organizarea unei tabere politice de dezvoltare personală şi leadership pentru organizaţia de tineret a unui partid politic, la două hoteluri din Poiana Braşov ce se află în administrarea Complexului Sportiv Naţional (C.S.N.) Poiana Braşov. Toate cheltuielile de cazare şi masă ale celor 102 de participanţi, conform diagramelor de cazare, în cuantum de 14.000 lei, destinate desfăşurării proiectului respectiv, în perioada 22 – 24 noiembrie 2013, au fost suportate din fondurile publice gestionate de către Ministerul Tineretului şi Sportului, sumă ce constituie totodată un folos necuvenit pentru formaţiunea politică”, se arată în comunicatul DNA.

La o lună de la evenimentul de la Poiana Braşov, Georgiana Drăghici i-ar fi solicitat unei persoane să transmită prin e-mail un tabel cuprinzând datele unor studenţi ai unei facultăţi din Piteşti, urmând ca acesta să ajungă la un alt treilea inculpat în dosar, mai arată sursa citată.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne