Dragnea: Eu nu am cheltuit niciun milion pe cocotieri. Dacă se fac dosare penale pe glume...

"Eu nu am cheltuit niciun milion pe cocotieri. Dacă se fac dosare penale pe glume intrăm într-o nouă etapă în România", a declarat liderul PSD Liviu Dragnea, ca reacţie la ancheta RISE Project care îl vizează.
Liviu Dragnea(presedinte PSD)
Liviu Dragnea(presedinte PSD) (Florin Chirila/Epoch Times)

Personaj central într-o anchetă RISE Project cu ramificaţii până în Brazilia, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, susţine că nu are nimic de ascuns, toate afacerile sale au fost la vedere.

"N-am avut şi nu am nicio afacere în Brazilia, n-am avut şi nu am nicio afacere în nicio altă ţară. Tot ceea ce am avut şi am este trecut, de cred că 20 de ani, în toate declaraţiile mele de avere. A mai fost o întrebare despre 4,9 milioane de lei obţinute din vânzarea unor imobile. Sunt vândute prin acte notariale, sunt trecute în toate declaraţiile mele de avere, nu a fost nimic făcut ascuns, sunt nişte imobile vândute pentru care am încasat banii respectivi. Sunt proprietăţi pe care le-am acumulat în toată perioada din '90 până în 2007 când am început această vânzare", a declarat Dragnea, citat de Agerpres.

Liderul PSD susţine că o parte din banii respectivi i-a folosit pentru construcţia casei din Alexandria, iar o altă parte i-a utilizat în alte scopuri.

Întrebat dacă se aşteaptă ca DNA să se autosesizeze în urma afirmaţiei sale cu privire la milionul de euro pe care l-ar fi cheltuit pe cocotieri, Dragnea a replicat: "Eu nu am cheltuit niciun milion pe cocotieri. Dacă se fac dosare penale pe glume intrăm într-o nouă etapă în România".

Ancheta RISE - milionul dispărut

Banii din Brazilia s-au făcut în România. Peste un milion de euro. Atât a încasat liderul PSD Liviu Dragnea din vânzarea a şase proprietăţi amplasate la mare, la munte şi în Lunca Dunării, au arătat recent jurnaliştii de la RISE Project.

Banii au dispărut apoi din declaraţiile de avere ale politicianului. Cumpărătorul secret a fost Costel Comana, un afacerist care a păgubit statul cu sute de milioane de euro şi apoi s-a sinucis într-un avion, în drum spre Costa Rica.

Pe persoană fizică, Dragnea a încasat ultima tranşă de bani de la Comana cu trei zile înainte ca CFR să dubleze afacerile acestuia din urmă. Iar asta printr-un contract parafat inclusiv pe mâna aceluiaşi Dragnea.

Dragnea şi Comana au fost colegi de cămin în facultate.

Pentru a citi în continuare investigaţia intraţi aici.