Compania rusească Rambler renunţă la plângerea penală împotriva companiei Nginx

(Pyxabai)

Grupul de media Rambler din Rusia a declarat luni că va renunţa la dosarul penal împotriva serverului web Nginx, care a fost dezvoltat de foşti angajaţi Rambler în timpul lor liber.

Săptămâna trecută, birourile Nginx de la Moscova au fost percheziţionate în urma unei plângeri a Lynwood Investments, o companie care acţionează în numele Rambler.

Rambler susţine că deţine drepturile asupra Nginx, deoarece popularul server de web a fost dezvoltat de doi angajaţi ai firmei la acea vreme: Igor Sisoev si Maxim Konovalov.

În pofida scandalului creat de Rambler, mass media rusă l-a citat pe Sisoev afirmând că dezvoltarea serverului Nginx nu a fost niciodată parte a responsabilităţilor sale de angajat al Rambler, şi prin urmare nu putea fi produsul firmei.

Banca de stat rusă Sberbank, care deţine 46,5% din Rambler, a criticat iniţiativa companiei Rambler pentru plângerea depusă împotriva Nginx şi a convocat luni o şedinţă extraordinară a Consiliului de administraţie al firmei Rambler.

Consiliul de administraţie a afirmat într-o declaraţie după şedinţă că a solicitat conducerii firmei Rambler să solicite agenţiilor de ordine ruse să înceteze urmărirea cauzei penale şi să înceapă discuţiile cu Nginx şi cu F5, o firmă americană care a cumpărat Nginx în martie pentru 670 milioane USD.

"Vom face tot posibilul să ne asigurăm că această situaţie va fi rezolvată prin negocieri, cu implicarea tuturor părţilor", se arată în declaraţia citată de preşedintele Consiliului de administraţie al Rambler şi de prim-vicepreşedintele Sberbank, Lev Khasis.

Schimbarea de abordare a companiei Rambler a apărut în timp ce zeci de foşti angajaţi ai firmei au publicat o scrisoare deschisă în care criticau plângerea.

Scrisoarea afirmă: „Considerăm evenimentele recente ... o încălcare monstruoasă a eticii profesionale şi a drepturilor de autor ... De ce se transformă Rambler dintr-o companie de internet internaţională într-un raider corporativ? Astăzi ne este ruşine de Rambler”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură