Comisia pentru Roşia Montană în certuri, după ce s-a împiedicat de PPDD

Gabriela Vrânceanu Firea-Pandele
Gabriela Vrânceanu Firea-Pandele (Epoch Times România)

Dezbaterile privind proiectul de lege pentru Roşia Montană aprind spiritele în Parlament. Aprinşi din cauza "diferenţelor de viziune", membrii Comisiei Speciale pentru Roşia Montană s-au certat joi în plen şi pe holuri, în faţa presei, uitând de directivele liderilor PNL şi PSD prin care membrilor de partid li se cere ca, în faţa jurnaliştilor să dea senzaţia, prin atitudini şi prin declaraţii, că armonia domneşte atotputernică în USL.

Ieşit pe holuri într-o mică pauză, între dezbateri, deputatul PNL Mircea Dolha a afişat o atitudine prietenoasă faţă de reporteri, şi a încercat să minimizeze certurile dintre PNL şi PSD pe tema dezbaterilor pe proiectul de lege pentru Roşia Montană:

"Am luat pauză pentru a stabili un mod de lucru mai rapid, să găsim o formulă, să nu ne cramponăm de o virgulă, de un punct", le-a spus ziariştilor pe hol deputatul PNL, citat de mediafax.

Gabriela Firea, senator PSD şi-a pus la punct colegul de coaliţie, şi i-a cerut public lui Dolha "să nu dezinformeze presa."

"Nu ne cramponăm, domnule deputat, de o virgulă. Eu cred că dezbaterea e importantă, s-au modificat paragrafe întregi, nu virgule. Am modificat substanţial conţinutul, nu virgulele. Vrem să ne facem datoria pe care am primit-o în plen, nu să vizualizăm, cum aţi făcut dumneavoastră, vrem dezbatere, nu vizualizare", a declarat Firea.

Senatorul PSD a declarat că partidul său vrea dezbatere pe toate capitolele, în timp ce PNL propune doar "vizualizarea" textului.

"Noi vrem dezbatere pe toate capitolele, iar dânşii propun doar să vizualizăm repede. Nu sunt modificări de virgulă, sunt de substanţă", a mai declarat senatorul Firea.

După scurta ciocnire între cei doi deputaţi, comisia parlamentară şi-a reluat lucrările, sub auspiciul animozităţii declarate între PSD şi PNL.

Social democraţii lui Ponta susţin proiectul, altminteri revizuirile proiectului de lege fiind făcute în baza propunerilor PSD. PNL în schimb, a anunţat în varii rânduri că va vota negativ proiectul, şi atunci la ce bun sa îl dezbată, aşa cum îşi doreşte Gabriela Firea, dacă tot va da vot negativ.

Lucrările comisiei s-au suspendat miercuri seara pe motiv de PPDD

Comisia a dezbătut şi ieri proiectul, preţ de zece ore, după care lucrările s-au suspendat.

Lucrările s-au suspendat aseară nu din pricina celor doi parteneri de coaliţie, opozanţi pe acest proiect, ci pe motiv de "evaporare" a deputaţilor PPDD, care "pe motiv de Gabriela Firea", au dispărut din sală la momentul oportun.

Mediafax relatează că suspendarea lucrărilor a avut loc imediat după ce deputatul PSD Gabriela Firea a purtat o scurtă discuţie pe holul parlamentului cu deputatul PPDD Tudor Ciuhodaru şi cu senatorul PPDD Constantin Popa. În timpul conversaţiei cu Firea, Ciuhodaru a fost apelat pe mobil şi a plecat, după care Firea a fost filmată arătându-i insistent ceva de pe ecranul telefonului său senatorului Popa.

Imediat după aceea, Darius Vâlcov, preşedintele Comisiei, a ieşit din sala de dezbateri şi a anunţat suspendarea şedinţei din lipsă de cvorum.

Acuzat de "trădare" de către deputatul PNL Mircea Dolha, Popa a replicat calm că PPDD-ul este în opoziţie, nu are nici o alianţă cu PNL-ul aşa că nu poate trăda. De altfel, a mai precizat senatorul Popa, PPDD este categoric împotriva proiectului Roşia Montană şi va vota împotriva lui.

În finalul declaraţiei, Popa a negat că ar fi avut vreo discuţie cu Gabriela Firea, lucru pe care anterior l-a admis şi care, de altfel a şi fost filmat de reporterii ce au fost la doar câţiva paşi de el şi doamna senator PSD.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne