Comisia Europeană propune măsuri pentru a întări reacţia la ameninţările cibernetice

Comisia Europeană a propus un set de măsuri care să amplifice răspunsul Uniunii Europene la ceea ce a numit a fi o “creştere dramatică a activităţii criminale cibernetice”.
(Getty Images)

Într-o declaraţie făcută marţi, Comisia Europeană a afirmat că propune crearea unei noi Agenţii Europene pentru Securitate Cibernetică ce va avea la bază o agenţie europeană deja existentă pentru securitatea informaţiilor, ENISA.

Comisia a precizat că agenţia propusă va dispune de un personal mai numeros şi va primi un mandat permanent pentru a asista statele membre UE să combată atacurile cibernetice.

De asemenea, Comisia va organiza exerciţii europene anuale pe tema securităţii cibernetice pentru a asigura un schimb mai bun al informaţiilor, conform declaraţiei.

“Atacurile cibernetice devin tot mai frecvente, imaginative şi globale”, a declarat Andrus Ansip, comisar european pentru piaţa unică digitală a Uniunii Europene. “Europa trebuie să fie capabilă să răspundă non-stop în toate ţările”.

Uniunea Europeană susţine că au existat peste 4.000 de atacuri de tip ransomware pe zi în interiorul blocului în 2016, şi 80% dintre companiile europene au experimentat cel puţin un incident legat de securitatea cibernetică.

Iniţiativă are loc după o serie de atacuri cibernetice globale care au afectat companii multinaţionale, porturi şi servicii publice în acest an.

În plus, deşi nu au existat dovezi concludente, hackerii ruşi au fost acuzaţi că au interferat cu alegerile prezidenţiale americane de anul trecut şi că ar încerca să influenţeze alegerile generale din Germania din această lună.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe