Codrin Ştefănescu, dezlănţuit: Cu siguranţă ne vom asuma şi ordonanţa de amnistie şi graţiere

Coaliţia PSD/ALDE - PSD în primul rând - va duce la capăt toate legile Justiţiei, modificările Codului Penal iar la final îşi va asuma şi ordonanţa de amnistie şi graţiere, a transmis ieri Codrin Ştefănescu, în replică la declaraţiile preşedintelui Iohannis.
Codrin Ştefănescu (Epoch Times România)
Loredana Diacu
30.11.2018

Secretarul General al PSD a tunat şi a fulgerat joi, la Antena 3, contra preşedintelui Iohannis după ce acesta a cerut PSD-ului să nu adopte o ordonanţă de urgenţă privind amnistia şi graţierea căci acest lucru ar fi „o catastrofă pentru România”. După ce l-a acuzat pe Iohannis de tupeu, Ştefănescu a reiterat ideea că PSD va veni cu amnistia şi graţierea.

"Legile pe care le facem nu sunt pentru Liviu Dragnea. Legile sunt pentru zeci de mii de români şi zeci de mii de familii de români călcate în picioare de un sistem odios pe care el îl protejează în fiecare zi prin tot ce face. (...) Am promis românilor în 2016 că o să facem dreptate, că facem dreptate şi mergem până la capăt, Pe noi ne-au votat, pe el nu o să-l voteze nici naiba.(...)

Am spus şi repet, PSD şi ALDE, coaliţia de guvernare, PSD în primul rând va duce la capăt toate legile justiţiei, modificările Codului Penal. Tot ce am promis vom face şi, într-un final, cu siguranţă ne vom asuma şi ordonanţa de amnistie şi graţiere - nu ştiu sub ce formă: formă de lege sau formă de ordonanţă. Lucrurile sunt deja bine percepute în sânul opiniei publice, la câte abuzuri au avut loc, câte mizerii s-au întâmplat, câţi oameni au stat în puşcărie, oameni care au făcut infarct, au căzut pe treptele tribunalului ca apoi să se vadă că e o mizerie securistică, toate acestea trebuie îndreptate", a precizat Codrin Ştefănescu.

Reamintim că întrebat ieri de presă dacă are informaţii privind iminenţa unei OUG pe amistie şi graţiere, având în vedere informaţiile vehiculate în aceste zile în spaţiul public, şi ce părere are despre o astfel de temă, şeful statului a replicat:

"Graţierea şi amnistia au fost deja tema unei ordonanţe de urgenţă, dacă vă amintiţi, la începutul anului 2017, şi au dus la manifestări foarte ample din partea românilor care nu-şi doresc aşa ceva. Ordonanţa 13, la vremea respectivă, a fost retrasă. Însă există în continuare semnale că în PSD nu s-a abandonat această idee. Chiar unii politicieni din PSD vehiculează aceste idei în spaţiul public.

Daţi-mi voie, dacă mă întrebaţi aşa, direct, să vă spun că o astfel de ordonanţă, care priveşte amnistia şi graţierea unor politicieni, până la urmă, ar fi o catastrofă pentru România! Ar fi o catastrofă, adoptarea unei astfel de ordonanţe ar declanşa o criză politică fără precedent în România!

În această situaţie, daţi-mi voie chiar acum, de aici, din Sala Unirii, să fac un apel la politicienii din PSD care sunt lucizi ca să întreprindă orice consideră ei ca o astfel de ordonanţă să iasă din discuţie şi să nu fie aprobată în Guvern.

Repet, o astfel de ordonanţă ar declanşa o criză politică fără precedent!"

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor