CNCD l-a "executat" şi pe Iohannis, la cererea Luju: A discriminat "penalii", amendă 2000 de lei

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a fost sancţionat de Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării pentru folosirea termenului de "penali".
Klaus Iohannis
Klaus Iohannis (Mihut Savu / Epoch Times)

Preşedintele Klaus Iohannis a fost amendat, miercuri, cu 2.000 de lei de Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării pentru că a folosit într-un discurs public termenul "penali".

S-au înregistrat 5 voturi "pentru" şi 4 "împotrivă".

Astfel, termenul „penali” este considerat discrimnator, care depăşeşte limita libertăţii de exprimare în opinia majorităţii din CNCD.

"Eu am votat împotrivă. Declaraţia e larg în limita libertăţii de exprimare", a declarat preşedintele CNCD, Csaba Asztalos, pentru Hotnews.ro.

"Preşedintele României consideră că este o decizie politică şi va contesta la instanţa competentă decizia CNCD", a transmis Administraţia Prezidenţială după decizie.

Sesizarea fusese făcută de site-ul luju.ro (Lumea Justitiei).

"Nu se poate accepta ca, preluându-se şi perpetuându-se asemenea mesaje, să ne adresăm cu toţii în societate cu apelative de 'penal', 'inculpat', 'infractor', 'puşcăriaş', care în lumea civilizată - în principal în spaţiul UE - sunt considerate forme de discriminare, care pot naşte până la reacţii de ură şi violenţă", se arată în sesizarea luju.ro.

O altă sesizare - care a fost respinsă de CNCD - o viza pe Kovesi. Luju.ro s-a plâns că, în cadrul unei conferinţe de presă, şefa DNA a folosit sintagma "un festival disperat al inculpaţilor".

Reamintim că preşedintele Klaus Iohannis remarca recent că asistăm la o încercare jalnică şi neconvingătoare de a discredita DNA, în contextul scandalului care a lovit instituţia condusă de Laura Codruţa Kovesi.

"Avem încă o dată un scandal în spaţiul public şi cred că destulă lumea se aşteaptă să îmi exprim opinia în această chestiune. Din punctul meu de vedere se pot rezuma la puţine cuvinte. Nişte penali fac o încercare disperată să atace şi să discrediteze DNA şi conducerea acestei direcţii. După părerea mea, această încercare este jalnică şi neconvingătoare, iar opinia mea despre munca DNA o cunoaşteţi, dar îmi face plăcere să o repet. După părerea mea, DNA şi conducrea DNA fac o treabă foarte bună, iar acest atac, sau încercare de atac din partea unor penali este de natură să îmi confirme că DNA-ul face o treabă bună", declara atunci Iohannis.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne